Ko ēd veiksmīgie un slavenie – dvīņi Maciusi

brāļi Maciusi

Ko ēd cilvēki, kuri prot sevi uzturēt formā? Veselīga dzīvesveida sastāvdaļa ir arī uzturs. Un, ja veselīgi dzīvojot, jūties labi, tad arī daudz vari izdarīt, lai dzīve kļūtu veiksmīga. Savu ēdienkarti atklāj pazīstamie un basketbola aprindās skandalozu slavu iemantojušie dvīņubrāļi Nauris un Normunds Maciusi.

„Brokastīs es parasti ēdu auzu pārslu biezputru ar ievārījumu, bet dzeru zaļo tēju. Kafiju no rītiem nedzeru, to mēdzu darīt vien tad, kad dzīvoju Itālijā. Es kafiju iemalkoju vien šad tad kādā kafejnīcā. Pusdienās parasti priekšroku dodu latviskiem ēdieniem – kādam gaļas gabalam ar kartupeļiem un salātiem, bet vakariņās ēdu ko vieglāku – salātus vai vienkārši dārzeņus. Maltītes parasti ieturu regulāri, tomēr starp ēdienreizēm nereti sanāk arī panašķoties, jo man ļoti garšo saldumi,” stāsta Normunds.

„Arī manā brokastu galdā ir auzu pārslu biezputra un zaļā tēja. Kafiju es vispār nedzeru. No rīta obligāti apēdu arī vienu ābolu un karotīti medus. Pusdienās – to pašu, ko brālis, jo parasti mēs ēst dodamies kopā. Vakariņas visbiežāk gatavo mana sieva, tad nu ēdu visu, tostarp, arī saldumus,” ar savas ēdienkartes smalkumiem dalās Nauris. „Man ne visai garšo zivis. Tomēr, kad ar ģimeni aizbraucam uz Tenerifi, tur es labprāt ēdu jūras veltes, turpretī šeit… Kad ieraugu Norvēģijas lasi, uzreiz visa apetīte pāriet.”

„Man gan zivis ļoti garšo, taču Latvijā jau nav izvēles iespēju. Jebkura veikala piedāvājumā ir vien pāris zivju, un tās pašas apetīti nerosina,” bilst Normunds.

Jautāti, vai savu maltīti brāļi gatavo paši, Nauris atbild noliedzoši, bet Normunds atklāj: „Pats protu pagatavot pastu. Auzu pārslu biezputru parasti izvēlos no paciņām – atliek vien pārliet pāri karstu ūdeni un brokastis gatavas.”

„Dzīvojot Amerikā, iemācījāmies dzert dažādus vitamīnus. Pat ar visveselīgāko dienas uzturu nav iespējams uzņemt visus organismam nepieciešamos vitamīnus, tāpēc par tiem ir jāparūpējas atsevišķi,” stāsta brāļi.

Populārākie raksti



Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments