Koalīcijā apsver iespēju atjaunot “deputātu kvotas”

Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV) Foto: Saeima/Flickr

Valdību veidojošās partijas apsver iespēju atjaunot tā dēvētās “deputātu kvotas”, kuras iepriekš asi kritizētas, ziņo Latvijas radio.

Par “deputātu kvotām” dēvē valsts budžeta naudu, kas rezervēta deputātu izvēlētiem projektiem. 

Prakse koalīcijas deputātiem pēc pašu ieskatiem sadalīt biedrībām un projektiem valsts budžeta naudu savulaik tikusi daudz kritizēta. To kādreiz kritizējusi arī Valsts kontrole, jo tā tiek apieta ierastā valsts finansējuma piešķiršanas prakse caur ministrijām.

Pēdējais valsts budžets, kurā bija paredzētas “deputātu kvotas” bija 2022. gada budžets.

Otrdien finanšu ministrs Saeimā iesniedza 2025. gada valsts budžetu. Līdz ar budžeta iesniegšanu koalīcijas partijas apsver iespēju atjaunot “deputātu kvotas”, žurnālistiem atklāja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”).

Reirs sacīja, ka 2025. gada budžetā nav paredzētas “deputātu kvotas”, bet koalīcijā vēl par to tiks spriests.

Politiķis “deputātu kvotās” neredzot neko sliktu. Reira ieskatā deputāti, tiekoties ar iedzīvotājiem, redz sabiedrības vajadzības “nedaudz savādāk”.

“Es neredzu neko sliktu piešķirt papildu finansējumu, piemēram, “Apeironam”. Valdība strādā makroekonomiskā līmenī, un mums [deputātiem] ir iespējas un tiesības strādāt mikrolīmenī,” pauda Reirs.

Pēc Reira domām, vairāk nekā 90% no visām “deputātu kvotām” tiek novirzīti nevalstiskajam sektoram.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

1 Comment
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
DANA
DANA
2 s. atpakaļ

Jūtama vēlēšanu tuvošanās , kā gribās pie siles tikt !