Izglītības ministrija piekāpusies prasībām par algas celšanu pedagogiem

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) Foto: Saeima.lv

Izglītības un zinātnes ministrija tās rīcībā esošos 30 miljonus eiro tomēr izlietos pedagogu algu pieaugumam, nevis jaunajam pedagogu darba samaksas finansēšanas modelim “Programma skolai”, kā tas izskanēja pagājušajā nedēļā.

Reaģējot uz to, Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība LIZDA sarīkoja ārkārtas tikšanos ar politiķiem, piekodinot – ja netiks pildīts likumā noteiktais pedagogu algu paausgtinājumms, skolotāji atkal striekos, turklāt streikā iesaistot arī ģimenes locekļus.

Panāktā vienošanās novērsusi plašas protesta akcijas.

Tam varēja būt ietekme pat tautsaimniecībā, jo skolotāji draudēja tajos iesaistīt citās profesijās strādājošos ģimenes locekļus.

Neapmierinātība noslāpēta, jo izglītības ministre Anda Čakša (JV) paziņoja, ka tomēr pildīs iepriekš doto solījumu, kas pat bija nostiprināts likumā, un visus 30 miljonus eiro novirzīs algu celšanai.

Tomēr bez ievērības nav palicis fakts, ka politiķi cerēja solījumu nepildīt.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments