Kamēr valdība budžetu lāpa uz nākotnes pensiju rēķina, par 34 miljoniem pārbūvēs Saeimas namu

Kamēr iedzīvotāji spiesti arvien ciešāk savilkt jostas taupības režīmā, Finanšu ministrija pasludina nodokļu reformu un lāpa budžetu uz nākotnes pensionāru rēķina, parlaments 2027. gadā pārcelsies uz Latvijas Bankas ēku Valdemāra ielā, un tajā laikā sāksies priekšdarbi Saeimas nama pārbūvei.

Par šo projektu spriests jau dažus gadus, tagad gala termiņš pagarināts līdz 2030. gada 31. decembrim. Valdība precizējusi piešķirtā finansējuma apguvi pa gadiem, nemainot kopējo piešķirto finansējumu 34 083 692 eiro apmērā.

Kā raksta jauns.lv, metu konkursā sešu pretendentu sacensībā uzvarējis “DR arhitekti” un “Palast Architekts” piedāvājums. Pirmo trīs vietu ieguvējiem paredzētas naudas balvas – attiecīgi 40 000, 30 000 un 20 000 eiro.

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa paudusi, ka tagad tiks slēgts līgums ar par projekta izstrādi, tā gaitā vērtēs vēsturisko aspektu, jo jāņem vērā, kas var parādīties, atsedzot kultūrslāni.

Avots: Jauns.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

4 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
porolona zaldātiņš
porolona zaldātiņš
4 d. atpakaļ

Pēc Saeimas priekšsēdētājas “solidaritātes” pārsteidzošās interpretācijas un deputātu argumentu kopuma par karteļa organizētāju kriminālās imunitātes būtiskumu (nu nevar tak visu kriminalizēt!) tas ir “čikiniekā”

Andris Lagzdiņš
Andris Lagzdiņš
5 d. atpakaļ

Kas šo valdību ievēlēja?
Retorisks jautājums, atgādinājums.

citu cilvēku nauda
citu cilvēku nauda
5 d. atpakaļ

Politikāņi 99% gadījumu iztērēs visu, kas šiem rīmām būs pieejams tērēšanai.

vecais
vecais
5 d. atpakaļ

Ļoti patika teiciens par kultūrslāni, kurš var atklāties. Jaunībā strādāju Restaurācijas Pārvaldē, bija arī darbi Saeimas pagrabos. Atrada tur divus vai trīs SKELETUS… Kas notika? Nekas. Apraka vienkārši, lai nekavējas darbi. Šis nav mīts, to var apstiprināt, piemēram, tagadējais RE&RE boss Didzis Putniņš, vinš arī tur bija. Un vispār tās firmas augšupeja tieši ar Saeimas remontu arī sākās….