Azartspēļu rīkotājs Rīgas domei prasa atlīdzināt prettiesiska lēmuma dēļ radušos 14 447 eiro zaudējumus

Foto: Pixabay

Azartspēļu rīkotājs SIA “Alfor” prasa Rīgas domei atlīdzināt 14 447 eiro zaudējumus, kas radušies saistībā ar pašvaldības prettiesiski noteikto liegumu atvērt spēļu zāli.

Kā norādīts Rīgas domes deputātiem iesniegtajā informācijā, 2021.gadā Rīgas dome atcēla lēmumu par atļauju atvērt spēļu zāli Miera ielā 111.

Uzskatot šo lēmumu par nepamatotu un prettiesisku, “Alfor” vērsās tiesā. Gan Administratīvā rajona tiesa, gan apgabaltiesa lēma par labu azartspēļu rīkotājam.

Senāts pagājušā gada jūlijā atteica ierosināt kasācijas tiesvedību un stājās spēkā Administratīvās apgabaltiesas spriedums, ar kuru domes lēmums tika atcelts.

“Alfor” konstatējis, ka tai prettiesiskā lēmuma dēļ radīti zaudējumi 14 447,40 eiro apmērā, un prasa tos atlīdzināt. Uzņēmums norādījis, ka lielākā daļa izdevumu ir radušies par juridiskajiem pakalpojumiem.

Rīgas dome secinājusi, ka pirms lemt par radīto zaudējumu atlīdzinājumu tai jāiegūst un jāizvērtē papildu informācija.

Tādēļ, lai panāktu tiesisku, taisnīgu un efektīvu lietas izskatīšanu un izvērtētu “Alfor” lūgumu kopsakarā ar lietas materiāliem un tiesisko regulējumu, Rīgas domei plāno pagarināt lēmuma pieņemšanas termiņu līdz 29.novembrim.

Nākamnedēļ, 21.augustā jautājumu par lēmuma atlikšanu skatīs Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

“Alfor” pagājušajā gadā strādāja ar 39,529 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānija cieta 1,857 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai 2022.gadā, liecina informācija “Firmas.lv”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments