Lietuva paraksta līgumu ar ASV par HIMARS iegādi

HIMARS

Lietuva parakstījusi vienošanos ar ASV par augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu HIMARS iegādi. Kopējā līguma summa sasniedz 495 miljonus ASV dolāru, vēsta LTV Ziņu dienests.

Tā ietver personāla apmācības un uzturēšanas aprīkojumu, kā arī savienošanu ar NATO integrēto pretgaisa un pretraķešu sistēmu. Pirmās piegādes plānotas 2025. gadā.

Tikšanās laikā Vašingtonā Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks arī izteica pateicību ASV aizsardzības ministram Loidam Ostinam par lēmumu palielināt ASV rotācijas spēkus Baltijas valstīs, tostarp Lietuvā.

Anušausks uzskata, ka nupat iegādātā raķešu sistēma palīdzēs stiprināt drošību Baltijas reģionā.

“Man ir patiess prieks par šodien parakstīto līgumu ar ASV, kas paredz astoņu HIMARS palaišanas iekārtu iegādi. Tas ir nozīmīgs solis mūsu bruņotajiem spēkiem.

Šī jaunā sistēma spēs būtiski palielināt mūsu nacionālās un reģionālās aizsardzības spējas,” teica Anušausks.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar