14. Saeimas deputāti saņēmuši pirmo algu – kurš nopelnījis visvairāk?

14.Saeimas sēde

Saeimas mājas lapā ievietots 14. Saeimas deputātu novembrī nopelnītais atalgojums. Visvairāk saņēmis Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns , vismazāk – Gundars Daudze un Jekaterina Dorošķeviča, izpētījis portāls nra.lv.

Edvardam Smiltēnam izmaksāti 3578 eiro, savukārt Aināram Šleseram – 3532 eiro.

Vairāk nekā 3000 eiro saņēmis arī Ainārs Latkovskis,  Jānis  Grasbergs,  Zanda Kalniņa-Lukaševica,  Armands  Krauze,  Antoņina  Ņenaševa,  Kaspars BriškensEdgars TavarsViktors Valainis.

Vismazāk saņēmis Gundars Daudze un Jekaterina Dorošķeviča – katrs 995 eiro. Viņi parlamenta deputāta pienākumus novembrī pildīja nepilnu mēnesi – abu pilnvaras Saeimas ārkārtas sēdē tika apstiprinātas tikai 17. novembrī.

Atalgojums izmaksāts arī bijušajai Saeimas deputātei Nadeždai Tretjakovai no partijas “Stabilitātei!”, kura divas stundas pēc Saeimas deputāta zvēresta nodošanas Prezidijam iesniedza iesniegumu par atteikšanos no deputātes pilnvarām. Iesniegumā teikts, ka N. Tretjakova deputātes mandātu noliek ģimenes apstākļu dēļ (“Stabilitātei!” pārstāve Tretjakova noliek deputātes mandātu – Puaro.lv ).

Saskaņā ar publiskoto 14. Saeimas deputātu novembrī saņemto atalgojumu, N. Tretjakova saņēmusi 1327 eiro.

Kā zināms, 2018.gadā 13. Saeima nolēma līdz sasaukuma beigām “iesaldēt” deputātu atalgojumu 2019. gada līmenī. Tas nozīmē, ka 2019., 2020., 2021. un 2022. gadā 13. Saeimas deputātiem pamatalgā tiek aprēķināti 2963 eiro mēnesī (šī ir alga pirms nodokļu nomaksas).

Savukārt 14. Saeimā ievēlētie deputāti šogad līdz gada beigām pamatalgā saņems 3386 eiro. Bet 2023. gadā parlamentāriešu pamatalga jau būs 3981 eiro, kas ir par 1018 eiro mēnesī jeb 34% vairāk nekā 2022. gada sākumā.

Saeimas priekšsēdētāja alga pirms nodokļu nomaksas nākamgad būs 7962 eiro.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Nu tas ir pissec....
Nu tas ir pissec....

Cik tad tur ir grāmatvedes kas regulāri nodarbojas ar tādu huiņu kā algu skaitīšanu?

Neritīgi
Neritīgi

Kā tad tā – Toņai ir virs trīs štukām, bet petravičai nesaanāk pat zeķbiksēm? Tik izcili raudu-gaudu valodiņā izlauzas līdz trbīnei, tik un tā nemaksā?

Edvīns
Edvīns

Un kurš ir šī ne sevišķi gudrā raksta autors?

dusmiga
dusmiga

Tikai knapi apsildījuši degunus novembrī – lielais rublis jau klāt. !!!!

levitkucins
levitkucins

Lielo rubli saņems pat partijas, kuras no augstā nama tika izmestas ar pendeli pa dirsu. Man tautas naudas nav žēl

debīlais bondars
debīlais bondars

Es uz bezdarbniekiem tagad sēžu. Iešu kursos, datoros

linda abu meri
linda abu meri

Mans vīriņš arī saņēma normālu kāpostu