“Latvijas attīstībai” un “Kustība Par” starpā sākusies savstarpēja konkurence par VARAM ministra amatu

Pav

Lai arī publiski “Attīstībai/ Par” asociē ar diviem politiskajiem spēkiem, tā vidū ir vēl trešais – partija “Izaugsme”, kuru Saeimā pārstāv Andris Skride.

Par to, ko virzīt vakantajam VARAM ministra amatam, un vai tas varētu būt Artūrs Toms Plešs, pirmdien lēma arī šīs partijas valde.

Skride norāda: “Mēs atbalstām, bet iekšēji vēl mums turpinās diskusijas apvienības valdē, kas un kā tur būs.”

Un tur iet grūtāk. Par partijas “Latvijas attīstībai” izvirzīto Artūru Tomu Plešu visu partiju apvienības sēdē lēmums vēl netika pieņemts.

Ivars Ijabs, partijas “Attīstībai PAR” līdzpriekšsēdētājs, skaidro: “Tur ir lielākoties cīņa nevis starp personībām, bet starp argumentiem. Par to, kurš tad būtu piemērotākais. Arī tādā ziņā, ka VARAM ir svarīgs atslēgas projekts – administratīvi teritoriālā reforma. Līdz ar to nav sajūtas, ka par katru cenu vajadzētu rīt no rīta.”

Faktiski ir piepildījušās prognozes, ka divu partiju – “Latvijas attīstībai”, kuru pārstāv Plešs, un partijas “Kustība Par” starpā sākusies savstarpēja konkurence. VARAM ministra kandidāts varētu būt arī kustības līderis Daniels Pavļuts. Viņš šodien pēc valdes sēdes no plašākiem komentāriem TV3 ziņām atteicies.

Vēl izskan viedoklis, ka Juris Pūce, arī “Latvijas attīstībai” pārstāvis, ar savu skandālu diskreditējis ne vien apvienību, bet var mest ēnu arī uz Rīgas domes sasaukumu. Tā priekšsēdētājs šobrīd ir Mārtiņš Staķis no “Kustībai Par”.

“Ir jautājums, kurš būs tas cilvēks, kurš šajā ministra amatā ietekmēs vai kaut kādā citādā veidā mijiedarbosies ar jauno Rīgas domes vadību. Jo šis ministra amats dod diezgan lielu politisko resursu,” skaidro sabiedrisko attiecību aģentūras “Mediju tilts” līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis.

“Attīstībai/PAR” gan jau iepriekš bija minējuši, ka jaunā ministra izraudzīšanās process varētu ilgt līdz otrdienai vai pat trešdienai, taču te laiks dod pamatu dažādām spekulācijām.

“Jo ilgāk ievelk šo ministra kandidātu meklēšanas procesu, jo tas paliks ar katru dienu grūtāks,” brīdina Rajevskis.

Šobrīd VARAM ministra pienākumi uzticēti aizsardzības ministram Artim Pabrikam. Partiju apvienības ieskatā, amata pienākumu apvienošana pagaidām problēmas viņam neradot.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar