Latvijas Valsts prezidenta amatā stājas Egils Levits

Valsts prezidenta amatā šodien stājas Egils Levits. Šodien arī paredzēti vairāki jaunievēlētā Valsts prezidenta Levita inaugurācijas pasākumi.

Saskaņā ar Satversmi Valsts prezidents, uzņemoties amata pienākumus, Saeimas sēdē dod svinīgo solījumu: “Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas.”

TIEŠRAIDE! Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits dod svinīgo zvērestu un stājas prezidenta amatā.

Gepostet von LTV Ziņu Dienests am Sonntag, 7. Juli 2019

Valsts prezidenta amatā stājoties Levitam, pilnvaras noslēgsies līdzšinējai valsts pirmajai amatpersonai Raimondam Vējonim.

Saeima Levitu Valsts prezidenta amatā amatā ievēlēja 29.maijā. Par viņu nobalsoja 61 deputāts.

Levits 1982.gadā beidzis Hamburgas Universitātes Juridisko fakultāti, bet 1985.gadā – Hamburgas Universitātes Sabiedrisko zinātņu un filozofijas fakultāti.

Levits savulaik bija Latvijas vēstnieks Vācijā, Šveicē, Austrijā un Ungārijā. Viņš bija arī 5.Saeimas deputāts, kā arī tieslietu ministrs. Vēlāk Levits tika ievēlēts par Eiropas Cilvēktiesību tiesas locekli no Latvijas, bet tad viņš kļuva par ES tiesas tiesnesi.

Levits ir 1990.gada 4.maija Neatkarības deklarācijas līdzautors, kā arī darbojies Satversmes preambulas projekta izstrādē.

Prezidenta Egila Levita uzruna un svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa

Gepostet von Delfi.lv am Montag, 8. Juli 2019

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pēdējais slepkava
Pēdējais slepkava

Sveiks, Egil! Ļoti labi, ka Tev iet tik labi, kā Tev iet, bet ļoti žēl, ka Tu attiecībā pret mani neesi tikpat žēlsirdīgs gluži kā daži labi Maskavas iedzīvotāji.