Sestdienā pat tiem, kuri ikdienā ietur diētu, kārojas kāds mazkaloriju deserts. Piedāvājam gardu un viegli pagatavojamu biezpiena sacepumu bez miltiem.
Vajadzēs:
500 g biezpiena,
1/2 skārdenes mazkaloriju kondensētā piena,
3 olas,
vaniļas pāksts (var aizstāt ar vaniļas cukuru)
sviests cepamās formas ietaukošanai
Pagatavošana:
1. Iesilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sakuļ mikserī biezpienu un olas. Šim sacepumam labi der dažāda treknuma biezpiens, pēc jūsu izvēles.
2. Pievieno kondensēto pienu. Atkal pamatīgi sakuļ, līdz izveidojusies viendabīga masa. Cik daudz pievienot kondensēto pienu, tas ir jūsu gaumes un garšas jautājums, var pievienot pa daļām pagaršojot, lai nebūtu par saldu.
3. Ieziež cepamo formu ar sviestu, ielej biezpiena masu. Liek cepties uz 50 – 60 minūtēm. Jāņem vērā, ka cepeškrāsnis mēdz būt atšķirīgas, tāpēc vislabāk gatavības pakāpi noteikt, iedurot sērkociņu vai zobu bakstāmo irbulīti – ja tas ir sauss un nav aplipis ar biezpiena masu, sacepums ir gatavs.
4. Viss! Deserts ir gatavs. Cepšanas laikā sacepums „kāps uz augšu”, taču tiklīdz būs izņemts no cepeškrāsns, tas nosēdīsies. Ļaujiet tam nedaudz atdzist, lai tas kļūtu stingrāks.
5. Taču, ja siekalu jau pilna mute, pagatavoto desertu var ēst arī uzreiz. Tas būs maigs un gaisīgs, kamēr vēl karsts. Sacepumu var pasniegt ar šokolādes mērci, ievārījumu vai svaigām ogām, kā nu katrs vēlas.
Sacepuma mīklai var pievienot arī rozīnes vai sukādes.
Labu apetīti!
Kā garšoja? Rakstiet komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!