Kabaču sacepums ar piparmētru – ātri, lēti, garšīgi

kabaču sacepums

Ja apnikušas pankūkas, biezzupas, salāti un vēl visvisādi ēdieni no kabačiem, šis sacepums ar piparmētru būs tieši tas, kas radīs jums īsta virtuves meistara slavu. Tas ir ļoti garšīgs, ātri pagatavojams, turklāt bez liekiem tēriņiem.

Daudziem visas šī sacepuma sastāvdaļas ir rokas stiepiena attālumā, jāpārkāpj tik pāri slieksnim.

Vajadzēs:

1 kg kabaču

2 sīpolus

6 olas

250 ml krējuma

100 g rīvēta Parmesan siera

2  ēd.k. eļļas

buntīti svaigu piparmētru

sāli un piparus

 

Pagatavošana:

kabacu-sacepums-ar-piparmetru-atri-leti-garsigi-02

Kabačus nomazgāt un sagriezt nelielos kubiņos. Virs bļodas uzliktā caurdurī ielikt sagrieztos kabačus, apkaisīt ar sāli un atstāt 10 minūtes ievilkties.  Pēc tam ar rokām rūpīgi nospiest lieko šķidrumu un izlikt uz papīra salvetes. Mazos kabačus var nemizot, jo tiem ir plāna miza, bet lielos ir jāmizo noteikti .

 

kabaču sacepums

Piparmētru noskalot, nošķīt lapiņas un saplēst tās (smalcināt nevajag). Sīpolus nomizot un sagriezt plānās pusripiņās.

 

kabaču sacepums

Pannā sakarsēt 1 ēd.k. eļļas un  apcept sīpolus (apm. 4 min.) .

 

kabaču sacepums

Bļodā ar mikseri sajaukt olas, krējumu un Parmesan sieru līdz viendabīgai masai.

 

kabaču sacepums

Pievienot piparmētru, sīpolus un nosusinātos kabačus. Piebērt sāli, piparus, rūpīgi samaisīt.

 

kabaču sacepums

Ietaukot cepamo formu ar atlikušo eļļu. Liet cepamformā pagatavoto masu un likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180°С . Cept apmēram 35 minūtes. Kad gatavs, ļaut sacepumam nedaudz atdzist, tad uzmanīgi ar nazi novilkt starp sacepumu un formas malām. Uzlikt cepamformai diametrā lielāku šķīvi un apgriezt otrādi.

 

Lai labi garšo!

 

Pastāstiet komentāros, kā izdevās un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti



Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments