Ja apnikušas pankūkas, biezzupas, salāti un vēl visvisādi ēdieni no kabačiem, šis sacepums ar piparmētru būs tieši tas, kas radīs jums īsta virtuves meistara slavu. Tas ir ļoti garšīgs, ātri pagatavojams, turklāt bez liekiem tēriņiem.
Daudziem visas šī sacepuma sastāvdaļas ir rokas stiepiena attālumā, jāpārkāpj tik pāri slieksnim.
Vajadzēs:
1 kg kabaču
2 sīpolus
6 olas
250 ml krējuma
100 g rīvēta Parmesan siera
2 ēd.k. eļļas
buntīti svaigu piparmētru
sāli un piparus
Pagatavošana:
Kabačus nomazgāt un sagriezt nelielos kubiņos. Virs bļodas uzliktā caurdurī ielikt sagrieztos kabačus, apkaisīt ar sāli un atstāt 10 minūtes ievilkties. Pēc tam ar rokām rūpīgi nospiest lieko šķidrumu un izlikt uz papīra salvetes. Mazos kabačus var nemizot, jo tiem ir plāna miza, bet lielos ir jāmizo noteikti .
Piparmētru noskalot, nošķīt lapiņas un saplēst tās (smalcināt nevajag). Sīpolus nomizot un sagriezt plānās pusripiņās.
Pannā sakarsēt 1 ēd.k. eļļas un apcept sīpolus (apm. 4 min.) .
Bļodā ar mikseri sajaukt olas, krējumu un Parmesan sieru līdz viendabīgai masai.
Pievienot piparmētru, sīpolus un nosusinātos kabačus. Piebērt sāli, piparus, rūpīgi samaisīt.
Ietaukot cepamo formu ar atlikušo eļļu. Liet cepamformā pagatavoto masu un likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180°С . Cept apmēram 35 minūtes. Kad gatavs, ļaut sacepumam nedaudz atdzist, tad uzmanīgi ar nazi novilkt starp sacepumu un formas malām. Uzlikt cepamformai diametrā lielāku šķīvi un apgriezt otrādi.
Lai labi garšo!
Pastāstiet komentāros, kā izdevās un sekojiet mums Facebook un Twitter!