Valsts prezidents Raimonds Vējonis: Lieldienas ir mīlestības un jaunas cerības svētki

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina Latvijas iedzīvotājus Lieldienās būt kopā ar tuvākajiem, lai smeltos spēku un iedvesmu jauniem darbiem un atmodai sirdī.

Lieldienu video apsveikumā Vējonis teic, ka Lieldienas ir mīlestības un jaunas cerības svētki, kas dod drošas nākotnes apsolījumu. Šajā dienā Valsts prezidents aicina ikvienu apstāties un ieraudzīt, cik apdāvināti esam, un pateikties par to.

“Lieldienas ir laiks, kas apliecina dzīvības spēku. Šajā laikā gaisma uzvar tumsu. No ziemas aukstuma mēs ieejam pavasara saules staros. Pumpuros šķiļas jauna dzīvība. Visa radība atmostas,” svētku uzrunā saka valsts pirmā persona.

“Pavadīsim laiku ar saviem tuvākajiem, lai smeltos spēku un iedvesmu jauniem darbiem un atmodai! Atmodai savās sirdīs,” uzrunu noslēdz prezidents, novēlot visiem Latvijas ļaudīm priecīgas Lieldienas.

 

Avots: Valsts prezidenta kanceleja

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš no svētavota
Skolnieciņš no svētavota

Ir pienācis ilgi gaidītais pavasaris. Lieldienas jau klauvē pie mūsu namu durvīm. Lieldienas ir auglības un pārpilnības svētki, šie svētki ir par godu Latvju Dieviem. Kopš senseniem laikiem mūsu senči svinēja Lieldienas pēc sentēvu pagāniskajām tradīcijām. Lielā diena ir enerģētiski spēcīga diena, šajā dienā izdodas visi pagāniskie rituāli. Lai ienestu savā dzīvē veiksmi un bagātību, Lieldienas ir jāveic auglības rituāls par godu likteņa Dievietei Laimai. Neilgi pirms Lieldienām ir jāuzkopj sava dzīvesvieta. Grīdas ir jāizmazgā ar sālsūdeni (bez mazgāšanas līdzekļiem, lupatiņa ir jāņem jauna). Uz vienu 20l spaini ūdens ņem 0,5kg sāls. Uz katru istabu ir jāņem vismaz viens sālsūdens… lasīt vēl »