Kā notievēt, ieviešot dažus vienkāršus rīta paradumus

kā notievēt

Jautājums – kā notievēt šobrīd ir viens no populārākajiem meklētajiem vārdu salikumiem internetā. Ziemassvētkos un Jaunā gada brīvdienās esam negausīgi ēduši, neiedziļinoties kaloriju skaitīšanā. Dažam labam, iespējams, pirms svētkiem sūri grūti  nomestie kilogrami līksmi māj ar roku, atkal tikuši atpakaļ riepiņā ap vidukli.

Lai kaut cik labotu situāciju ar iespējami saudzīgiem paņēmieniem, ieviesiet šīs deviņpadsmit darbības savā ik rīta cēlienā.

1. Ēdiet brokastis.

Ja no rīta nebūs ēstas brokastis, dienas laikā jūs noteikti apēdīsiet daudz par daudz. Nepietiks tikai ar kafiju, notiesājiet arī kaut ko vērtīgu – auzu pārslu biezputru, biezpienu, omleti vai kaut ko citu, kas sniedz sāta sajūtu.

 

kā notievēt

2. Netērējiet laiku, gatavojot brokastis no rīta.

Neaizbildinieties, ka nav laika brokastot. Ja rīts ir kā sprints, sagatavojiet brokastis iepriekšējā vakarā – pārlejiet auzu pārslas ar verdošu ūdeni, pievienojiet čia vai linsēklas. No rīta pārkaisiet ar riekstiem, piegrieziet klāt kādu svaigu augli, šķipsniņu kanēļa. Gardi un veselīgi! Turklāt neskaitāmas reizes vērtīgāka brokastu maltīte, nekā degvielu pildot automašīnā, steigā turpat uzpildes stacijā nopirkta un lieliem kumosiem aprīta karstmaize ar nenosakāma sastāva desiņu.

 3. Ēdiet vairāk olbaltumvielu.

Tas nodrošinās sāta sajūtu ilgākam laikam. Taču pielūkojiet, lai olbaltumvielām bagātā ēdmaņa būtu patiešām vērtīga: gaļa, olas, zivis, biezpiens.

4. Aizmirstiet par bulciņām.

Tikko ceptas smalkmaizītes gan smaržo dievīgi, gan izskatās kārdinošas, tomēr tas nav labākais brokastu ēdiens (kā arī uzkodu, pusdienu vai vakariņu), jo miltu ēdieni, kā zināms, ļoti patīk liekajam svaram. Ja nu pavisam nevarat iedomāties brokastis bez maizes, pagatavojiet pilngraudu riku ar mazsālītu lasi vai pašgatavotu smēriņu, kura sastāvā var būt, piemēram, ola, avokado u.c. vērtīgi produkti.

5. Dzeriet zaļo tēju kafijas vietā.

Zaļā tēja sniedz tādu pašu enerģijas lādiņu kā kafija, turklāt uzlabo vielmaiņu, kas savukārt aizgaiņā taukus.

6. Brokastojiet, sēžot pie galda.

Lai cik saspringts būtu laika limits, kas atvēlēts rīta cēlienam, pirms izejat no mājas uz darbu, atliciniet desmit minūtes, lai mierīgi pabrokastotu. Skrienot starp vannas istabu un bērnistabu steigā aprītas brokastis nesniegs ne baudu, ne sātu.

7. Mostieties maķenīt agrāk.

Statistikas dati liecina, ka cilvēki, kuri mostas agrāk, ir gan slaidāki, gan laimīgāki par guļavām. Atcerieties to, un noregulējiet modinātājpulksteni, lai palēnām pārtaptu „cīrulī”. Kā mēdz teikt, „rīta stundai zelts mutē…”.

 8. Atgādiniet sev, ka jūsu mērķis ir iegūt (vai atgūt) slaidu augumu.

Ielādējiet viedtālrunī pielikumu, kas atgādinās jums par uzņemto kaloriju daudzumu un fiziskajām aktivitātēm. Tas palīdzēs turēt sevi rāmjos visas dienas garumā un maltītēm izvēlēties figūrai nekaitīgus ēdienus.

 9. Kontrolējiet svaru.

Doma, ka no rīta būs jākāpj uz svariem, visticamāk atturēs no pārmērīgas izēšanās. Turklāt tas jūs pasargās no šoka, kad svaru displejā „pēkšņi” parādās cipars, kas ir par 15 kg lielāks par jūsu normālo svaru.

ka-notievet-2

10. Atvelciet aizkarus.

Tiklīdz esat izkāpis no gultas, ļaujiet telpā ieplūst gaismai. Tas palīdzēs pamosties un paātrinās vielmaiņu.

11. Izdzeriet tukšā dūšā glāzi silta citronūdens.

Tāds dzēriens radīs organismā sārmainu vidi, paātrinās vielmaiņu un paaugstinās darba spējas. Ieviesiet paradumu arī dienas laikā ik pa brīdim iedzert ūdeni, kopumā izdzerot vismaz 2,5 l.

 12. Meditējiet.

Atvēliet no rīta brīdi meditācijai: koncentrējieties uz elpošanu un domājiet labas domas, bet vislabāk – vispār nedomājiet ne par ko. Tā mazināsies stresa līmenis, kas savukārt neļaus vairoties liekajam svaram. Turklāt pozitīvais noskaņojums ļaus aizmirst par saldumiem.

 

kā notievēt

13. Vingrojiet pirms brokastīm.

Kamēr vēl kuņģis tukšs, tiks placinātas tauku rezerves.

14. Pirms brokastot, apģērbieties.

Nesēdieties pie brokastu galda naktskreklā vai pidžamā. Apģērbieties, pat ja jums nevajag doties uz darbu. Tas palīdzēs saglabāt modrību un nemanot nepārvērsties nevīžīgā radījumā nodriskātā halātā un caurās čībās. Turklāt, ja jutīsities sakopies, zudīs vēlme apēst par daudz.

 15. Noskatieties smieklīgu video.

Kamēr pucējaties, lai dotos uz darbu, fonā uzlieciet kādu smieklīgu video, ko ar vienu aci varat noskatīties, kamēr veicat rīta tualeti. Sen zināma patiesība, ka smiekli uzlabo pašsajūtu. Tiek lēsts, ka 10 minūšu smieklu sadedzina 20 līdz 40 kalorijas. Turklāt, iespējams, ka labais garastāvoklis noderēs sastrēgumos ceļā, lai darbā neierastos sapīkušam par dusmīgajiem līdzpilsoņiem.

16. Piešaujiet piparus.

Pirmkārt, tas padarīs gardāku brokastu omleti, bet otrkārt, piparu aktīvie komponenti ir labs ierocis cīņā ar tauku šūnām.

 17. Uzlabojiet brokastu ēdiena garšu ar kanēli.

Kanēlis mazina apetīti.

 18. Katram gadījumam iegādājieties proteīna dzērienu.

Proteīna dzēriens jau sen vairs nav vienīgi „kačoku” pārtika. Tagad tas brīvi nopērkams ikvienā lielveikalā. Jums tas noderēs rītos, kad būsit aizgulējies un brokastu gatavošanai nebūs laika.

kā notievēt

19. Neatsakieties no olu dzeltenuma.

Daudzi tievētgribētāji mēdz uzturā lietot tikai olu baltumus, atsakoties no dzeltenumiem. Tomēr der atcerēties, ka olu dzeltenumos ir ne tikai kalorijas, bet arī daudz vērtīgu uzturvielu. Labāk apēdiet mazāk olu, taču gan baltumu, gan dzeltenumu.

 20. Izgulieties

Ja esat apņēmies piecelties agrāk, lai pagūtu pagatavot brokastis, pavingrot un pameditēt, atcerieties, ka ir laikus jādodas pie miera. Izgulieties, lai mostos možs un diena aizritētu produktīvā darbā.

 

Kā redzat, nekāda astrofizika šī nav – viss ir pavisam vienkārši un izdarāmi, atliek to padarīt par ieradumu. Neaizmirstiet arī par mērenību ēšanā un fiziskajām aktivitātēm, un liekie kilogrami kusīs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twiter!

 

Avots: EathThis

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar