Veselīgas vakariņas diviem: baltā zivs koriandra ietērpā

veselīgas vakariņas

Veselīgas vakariņas ir tieši tas, ko piektdienas novakarē ir pelnījis mīļotais cilvēks pēc garas darba nedēļas. Ik vienam reiz gribas palutināt savu mīļoto ar pašdarinātām vakariņām. Piedāvājam jums kādu lielisku ēdienu, kas pārsteigs ne vien jūsu mīļoto, bet arī jūs pašu ar to, ka esat spējīgs ko tādu pagatavot. Tātad, šovakar divatā baudiet veselīgas vakariņas – baltās zivs fileja koriandra ietērpā, pasniegta ar “Gardēžu” kartupelīšiem.

Jums vajadzēs:
# jebkādu baltās zivs fileju (derēs visas, sākot no tilapijas, bedzot ar āti vai zandartu)
# 12 “Gardēžu” kartupelīšus (nopērkami RIMI)
# 2 palielus sīpolus
# 2 ķiploku daiviņas
# 4 ēdamkarotes olīveļļas
# 4 ēdamkarotes sviesta
#  sāli, piparus
#  4 šķipsnas koriandra sēklu
# dārzeņus un pētersīļus dekorēšanai.

Katliņā uzliek vārīties ūdeni, pasāla to. Kad ūdens uzvārījies, liek tajā kartupeļus un vāra mīkstus.

Pannā uzkarsē eļļu un sviestu. Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Ber pannā, nogriež karstumu un lēnām sutina, līdz viss kļūst viegli zeltains. Tad pastumj malā sīpolus, un pa vidu liek cepties zivtiņu.

Piestiņā sastampā koriandra sēklas. Ja nav piestiņas, ieber tās dvielī un padauza ar gaļas āmurīti vai līdzīgu priekšmetu. Pasāla, sapiparo un pārber ar sasmalcināto koriandru. Kad zivtiņai maliņas baltas, uzmanīgi apgriež to otrādi un atkal pasāla, sapiparo, pārber ar koriandru.

Kad zivs ir pilnībā balta arī viducī, nokāš kartupeļus, sagriež pabiezās šķēlēs vai uz pusēm un pievieno zivīm. Cep, līdz kartupeļi viegli apcepušies.

Uz šķīvjiem kārto malās dārzeņus (tomātus, gurķus vai papriku), pa vidu zivtiņu, apkārt kartupelīšus. Visu pārkaisa ar svaigi sagrieztiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

 

Receptes autore: Agnese Lasmane

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti



Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments