Lipmans sola pārcelt Grindex prom no Latvijas

Lipmans Grindeks

Koncerna Grindeks īpašnieks Kirovs Lipmans paziņojis, ka jau tuvākajā laikā nolēmis pārcelt farmācijas kompāniju prom no Latvijas. To viņš pavēstīja pēc tam, kad nodomus samazināt ražošanas plānus Latvijā atklāja uzņēmums Severstal Distribution. 

“Man te viss ir pieriebies!” – Lipmana teikto cietē Dienas Bizness.

“Teikšu jums atklāti: es brīnišķīgi saprotu Severstal īpašnieku motivāciju.  Tāda attieksme pret mani  personīgi un biznesu kopumā spiež mani „tīt makšķeres” prom no Latvijas. Es vienmēr esmu bijis šīs valsts patriots. Ko tik visu esmu darījis tās labā! Bet man pat „paldies” neviens nekad nav pateicis. Atzīšos godīgi, es esmu apvainojies uz Latviju. Iemesls tam ir gan Liepājas metalurgs, gan federācija, gan daudz kas cits”, – teica Lipmans.

Kā norāda izdevums, iepriekš Lipmans plašsaziņas līdzekļiem pavēstīja pavisam ko citu. Lai cik grūti arī klātos, viņš savu uzņēmumu Grindeks no Latvijas prom nepārcels, bija pārliecināts Lipmans.

“Pēc manām domām, pati doma par aiziešanu no Latvijas – tā ir mūsu komersantu neprasme pielāgoties krīzes apstākļiem, kuros vienmēr nākas saskarties ar skarbāku bankas kredītu izsniegšanas politiku, energoresursu sadārdzināšanos un nekustamā īpašuma tirgus sabrukumu. Amerika piedzīvo pacēlumus un kritumus ik pēc katriem 5 – 6 gadiem, un neviens par to nebrīnās. Ir biznesa stratēģiju ir jāveido gudri un jānodrošinās, nevis jābēg prom no valsts”, – 2010.gadā teica Lipmans.

Turpretī šobrīd, kā norāda Dienas Bizness, Lipmana domas ir kardināli mainījušās.

“Es plānoju Grindeks pārcelt prom no Latvijas. Esmu tam jau nolūkojis pāris vietu, šobrīd tās izvērtēju. Kad tas notiks? Ļoti drīz, es nudien nedomāju gaidīt vēl gadiem ilgi. Piesienas visam pēc kārtas, visādām nenozīmīgām lietām, visi tie kantorīši – knabi, fuktuki – man jau ir līdz kaklam. Man ir viens no vadošajiem uzņēmumiem valstī, kurā ir simtiem darba vietu, bet attieksme pret mani ir tāda. Es jūtos apvainojies, un nespēju vairs ilgāk to paciest”, – teica uzņēmējs.

Biržā „Nasdaq Riga” Grindeks 2016. gada pirmo deviņu mēnešu nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati liecina, ka koncerna apgrozījums 2016.gada pirmajos deviņos mēnešos bija 72,4 milj. eiro, kas ir par 8,9 milj. eiro vai par 14% vairāk nekā 2015. gada pirmajos deviņos mēnešos.

Kā kļuva zināms iepriekš, ņemot vērā to, ka rūpnieciskā ražošana Latvijā kļūst aizvien dārgāka nemitīgi paaugstināto nodokļu un dažādu nodevu ieviešanas dēļ, tirdzniecības – ražošanas uzņēmums SIA “Severstal Distribution” pieņēma lēmumu samazināt ražošanas plānus Latvijā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar