ZZS premjera amata kandidāts būs Lembergs

Aivars Lembergs

14. Saeimas vēlēšanās Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts būs Aivars Lembergs, piektdien vakarā ziņo LTV.

Zaļo un Zemnieku savienība šajās vēlēšanās startē bez “zaļajiem”, bet kopā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju. Oficiāli par premjera amata kandidātu ZZS gatavojas paziņot pirmdien, 18. jūlijā.

LTV vēsta, ka ZZS premjera kandidāts būs Lembergs, kuru šim amatam “zaļzemnieki” bija nominējuši vairākkārt. Jāatgādina, ka pērn pēc 12 gadus ilgušas tiesāšanās Lembergam piesprieda piecus gadus cietumā.

Savu deputātu kandidātu sarakstu nākamnedēļ iesniegs arī partija “Saskaņa”, kuras viens no kandidātiem būs bokseris Mairis Briedis. LTV zināms, ka viņš kandidēs Rīgas vēlēšanu apgabalā un sarakstā būs trešais aiz partijas līdera Jāņa Urbanoviča un Saeimas deputāta Andreja Klementjeva.

Bet kandidēt piekrīt ne visi aicinātie. No Zaļās partijas, kura startēs atsevišķi no ZZS, bet kopā ar Latvijas Reģionu apvienību un Liepājas partiju apvienotajā sarakstā, vēlēšanās atteicies kandidēt Liepājas partijas līderis un bijušais pilsētas mērs Uldis Sesks.

2022. gada 1. oktobrī Latvijā notiks kārtējās – 14. Saeimas – vēlēšanas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


21
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Arnis
Arnis

Man tas Lembergs patik un premiers but u Labs!

Andris
Andris

Beidzot būs Latvijā valstsvīrs , par ko balsot , nevis nejēgas dubultpilsoņi !

ome
ome

lai tik ir Lembergs nekas sliktāks kā šbrīd ka valsti vada divi ārzemnieki un veselību aprūpē pianists,un izglītības ministre ar visādiem jokiem ,tāda valdība vēl nebij manīta kā šī

ruksis
ruksis

Un kas būs tā zaglīgā kurkulīša rokaspuisis — komūnists Brigmanis?

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Jā, ruksi. Te nu mēs esam. “Laba” izvēle antiņiem. Vai komuņaks Brigmanis vai čekists levits.

Fāra
Fāra

Lai vai ko domātu- sliktāks par kariņu jau nevar būt un noteikti neļaus par ministriem but tādām patrepes zvaigznēm kā šuplinska, petraviča vai Muižniece… tā jau no Ļe’\nina klasikas, ka katra slaucēja var vadīt valsti. Nu nesanāca slaucēja, par to ministres krēslā izbija kā beka… strēbsim vēlgadu desmitus to feminisma izpausmi

Naivais
Naivais

Vai tad viņam cietumā vairs nebūs jāsēž?

Saeimas vēlētājs
Saeimas vēlētājs

Jāsēž jau būs, tāpēc MK sēdes varētu nākties noturēt cietumā. Bet par cik drīzumā sēdēt varētu nākties arī Rimšēvičam, Bondaram, Magonim, Sprūdam, Ādamsonam, Viņķelei, tad potenciālajā valdībā jau būtu arī ekonomikas, finansu, satiksmes, tieslietu, iekšlietu un veselības ministri. Pamats valdībai būs. Gan jau ātrumā vai mazākas atpazīstamības dēļ kādu nepelnīti esmu palaidis garām.

laba izvēle
laba izvēle

Ļoti laba ziņa; Lembergs būtu gudrākais no visiem līdzšinējiem premjeru izstrādājumiem!

kā priekš kura
kā priekš kura

Savas kabatas virzienā, protams, un kaut ko atmestu arī Ventspils flīžu apjūsmotājiem…mazliet.

RPal.
RPal.

Tur “augšās” neviens nav balts un pūkains (ieskaitot pašu kandidātu), tāpēc…Lembergs ir visai bīstams un jāpavazā pa cietumu reitingu dēļ. Ticami, ka sliktāks nebūs par pašreizējiem valdoņiem.

Kirdik
Kirdik

Viszaglīgākais

Droši vien šantāža
Droši vien šantāža

Laikam jau tajā ZZS tik daudz to stipendiātu, ka nekas cits neatliek, kā atkal izvirzīt Lembergu.

cūka un jupīters
cūka un jupīters

Tev patīk attīstībai/par, kas savējos maina kā novalkātas zeķes

Nu nē
Nu nē

Nozagtā varavīksne man arī nepatīk.

soros
soros

uzvarēs progresīvie. Tā man gribās. Jo lielākie kretīni (degenerāti), kā sacīt jāsaka

valdis kasesesmu zatlers
valdis kasesesmu zatlers

Ja ukraiņiem nebūs vēlēšanu tiesību, tad priekš kam vēlēšanas? Jo valsts stratēģiskais mērķis nr. 1 ir ukraiņu uzņemšana un integrācija

Vēl
Vēl

Par to Lembergu ir kaut kāds joks vai viltus ziņa?

sicīlijas dons levits
sicīlijas dons levits

Lembergs ir tas pats kas kovids. Gribi tici viņam, gribi nē. Slimību sarakstos viņa nav, bet visa nauda tiek tērëta viņam. Vakcinējieties pret viņu cik gribiet, vaļā no viņa tāpat netiksiet.

Klucis
Klucis

Šitas klauns un papagailis!?!?

komuņaks reirs
komuņaks reirs

Tava Rietumu banda, pardon, banka ir klaunu banka