Ziedonis Caune gāzts no Jelgavas novada domes vadītāja amata

Ziedonis Caune

Jelgavas novada domes deputāti nobalsoja par ilggadējā domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes (Latvijas Zemnieku savienība) atbrīvošanu no amata.

Par Caunes atbrīvošanu no priekšsēdētāja amata nobalsoja 11 domes deputāti. Četri domnieki bija pret, bet trīs balsojumā nepiedalījās.

Politiskās pārbīdes jaunajā Jelgavas novadā notiek pēc Ozolnieku novada pievienošanas. Tur Zaļo un Zemnieku savienības partijas vēsturiski bijušas šķirtas, un Zaļās partijas pārstāvju ievēlēšana Jelgavas novada domē ilggadējam novada vadītājam Ziedonim Caunem (Latvijas Zemnieku savienība) stabilitāti nodrošināja neilgu laiku.

Jelgavas novada domē faktiski koalīcija bija sabrukusi, un domnieki centās panākt uzticības balsojumu Caunem. Opozīcija citu aiz cita domē virza jautājumus par “zemsaviešu” politiķu un pietuvināto ierēdņu atbrīvošanu. Pats Caune gan pēkšņi saslimis un esot nogādāts slimnīcā.

Tikmēr par vietvaru uzraudzību atbildīgais ministrs Artūrs Toms Plešs jau decembrī pieprasīja sniegt paskaidrojumus Caunem par domes darba organizācijas neatbilstību normatīvo aktu prasībām, patvaļīgi pārtraucot kārtējo domes sēdi. Saņemot nepilnīgas atbildes, ministrs atkārtoti prasīja Caunes skaidrojumus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar