Zariņš: Vismaz vienā šī vara ir prasmīga – izmantot sabiedrības problēmas jaunām savām afērām

Ivars Zariņš
Saeimas deputāts Ivars Zariņš (S)

Ivars Zariņš, 13.Saeimas deputāts

Valdība, OIK afēras mantinieki, šodien piedāvā, ka energokrīze tiks risināta subsidējot (lobējot) dārgas importētās tehnoloģijas (saules paneļi), kuras atļauties varēs tikai turīgie, un kuras NERISINA šo situāciju, bet pārliek slogu uz pārējiem!

Esošā energoresursu dārdzība kā reiz ir saistīta ar nepārdomātu “zaļā kursa” īstenošanu – radot ģenerācijas jaudas, kuras nav vadāmas(saule, vējš), un neparedzot tām atbilstošas rezerves jaudas – rezultātā radās “negaidīts” energoresursu deficīts, un cenu lēciens.

To skaidroju un brīdināju jau rudenī- https://www.delfi.lv/…/ivars-zarins-noklusetais… Saules paneļu izmantošana paredz iespēju vasarā ģenerēto un nepatērēto enerģiju nodot Sadales tīklam un saņemt to atpakaļ, kad patēriņš pārsniedz ģenerāciju, parasti ziemas sezonā, kad saules paneļu ģenerācija ir niecīga.

Tas dod iespēju konkrētajam lietotājam nepirkt elektroenerģiju par tirgus cenu, bet tas nerisina kopējo sistēmas problēmu – nerada papildus vajadzīgo enerģiju, tad kad tā ir visvairāk vajadzīga, un konkrētajam lietotājam vajadzīgais apjoms tik un tā sistēmai ir jānodrošina un ir jāiepērk, un tas ir jāapmaksā kādam(citiem), pērkot to par tirgus cenu (rezultātā citiem ir jāpiemaksā cenu starpība starp vasarā ģenerēto un tagad iepērkamo). Šādā situācijā sanāk, ka pārējai sabiedrības daļai ir jāapmaksā tā turīgo daļa, kuri varēja atļauties uzstādīt šīs dārgās tehnoloģijas. Bet tas ir tikai šādā situācijā.

Taču nesteidzieties apskaust tos, kuri ir samaksājuši par šo tehnoloģiju un uzstādījuši to – es vēl joprojām neesmu redzējis nevienu reālu aprēķinu, kurš pamatotu šādu tehnoloģiju izmantošanas izdevīgumu mājsaimniecībai!

Jā, tas ir izdevīgi tehnoloģiju piegādātājiem, tas ir izdevīgi bankām, kuras to finansē, bet neviens joprojām nav spējis parādīt reālo izdevīgumu mājsaimniecībai – parādot visu ainu, nevis tikai atsevišķu periodu (piemēram šo gadu, kad elektroenerģijas cenu lēciens ir nebijis (vairākas reizes lielāks kā parasti!)) – izmantojot to kā iespēju, lai nopārdotu dārgas tehnoloģijas, kas savādāk nebūtu iespējams (tiem, kuri draudzējas ar matemātiku).

Tiem, kuri tomēr vēlās apsvērt saules paneļu uzstādīšanu savām vajadzībām, pieprasiet izvērstu informāciju: – kādas ir nepieciešamās sākotnējās investīcijas (ne tikai paneļi, bet arī nepieciešamais aprīkojums pieslēguma izveidošanai un uzstādīšana),-cik liela ir aprēķinos izmantotā elektroenerģijas izstrāde un kāds ir tās profils?- pie kādām elektroenerģijas tirgus cenas prognozēm tiek aprēķināts jums solītais izdevīgums?

Kāda ir aprēķinos izmantotā ST tarifa struktūra, un OIK apjoms(tas būtiski samazinās)?Un tad parēķiniet, vai un kad jums visi šie ieguldījumi reāli atmaksāsies ? (šeit būtu vērts ņemt vērā naudas plūsmas diskontēto vērtību, jo iztērētā nauda tagad un iegūtā pēc 10 vai 20 gadiem – nav viens un tas pats…)Es, vismaz pagaidām, tā arī neesmu atradis neko izdevīgāku priekš sevis, kā vienkārši pirkt sev vajadzīgo elektroenerģiju no tīkla.

Tiem, kuriem šādas iespējas nav (nav pieslēguma) – saules paneļi, komplektā ar uzkrājošajām jaudām(akumulatoriem) gan varētu būt risinājums, jo pieslēgums var izmaksāt vēl dārgāk(bet var arī tā nebūt – pieprasiet aprēķinus!). Pagaidām citu nezinu. Bet varbūt kāds beidzot var parādīt reālus aprēķinus un pārliecināt par pretējo?

P.S. to naudu, kuru šī alkatīgā mazspējīgā vara ir iecerējusi iztērēt lobējot dārgu importēto tehnoloģu biznesu, pareizāk būtu bijis novirzīt māju energoefektivitātes programmu finansēšanai – labums no tā būtu lielāks un visiem, turklāt reāls! Tas ir tik vienkārši- nu, ja šai varai tiešām rūpētu Latvijas sabiedrības liktenis vairāk par iespēju īstenot kārtējo afēru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
d e k o l o n i z ā c i j u !
d e k o l o n i z ā c i j u !

Brīvību krievu kolonijām — Baškīrijai, Čečenijai, Ingušetijai, Dagestānai, Čuvašijai, Kabardijai, Kalmikijai, Karēlijai, Krimai, Čerkesijai, Jakutijai (Sahai), Mari EL, Mordovijai, Osetijai, Tatārstanai, Tuvai un Udmurtijai !!

Protobalts
Protobalts

Spānijā arī valdības solar panel project businnes izgāzās ,pirmos gadus nesa peļņu tiem kuri uz savu māju jumtiem izvietoja Saules paneļus , jo valdība subsidēja ,tad valdība pieņēma lēmumu ,ka neekonomiski subsidēt Saules eneģijas ražotājus , iesākās tiesvedības ,parādu [iedziņa un pat īpšumu zaudēšana . Nekādā gadījumā nevajag ticēt tāc valdības projektiem ,kuru nēesat pat vēlējuši ,jo Oik afēra jau ir 100% pierādījums viņu kleptomānu dabai,ar Saules paneļiem būs identiski. Saules un vēja enerģiju var ražot lokāli veidojot kooperatīvus katrā pagastā ,novadā ,pašvaldībā ,svācot šim mērķim līdzekļus ,jo pat Afganistānā katrā ciemā ir pašpalīdzības kases(savas ”bankas”,paši sevī investē). Tikai ne… lasīt vēl »

par krievmīli Zariņu
par krievmīli Zariņu

Mani interesē kāpēc tādi cilvēki kā Zariņš, Elksniņš, Urbanovičs, u.c. ir tik dedzīgi krievu interešu aizstāvji Latvijā. Vai viņu mātes būtu krievenes, un viņi krievisko domāšanu ir iesūkuši ar mātes pienu?

sankcijas
sankcijas

Tu vēl neesi sapratis. Ieraugot elektrības un siltuma rēķinus, sabiedrībā ļoti daudzi sāk saprast ka bez labām attiecībām un tirdzniecības ar Krieviju tāpat neiztikt. Un politiķi to labi saprot, ja nesaprastu tad viņi neatrastos tur kur viņi ir. Es šogad arī pirmo reizi dzīvē vēlēšu par krieviem.

Protobalts
Protobalts

Galvenais,ka mēs baltieši -rjūrikieši ( somugri,sibīriesi,altajiesi,urālieši ) ,arī esam Sibīrijas dabas bagātību mantinieki ,,,,,taču ebreji visur salīduši naftas ,gāzes ,derīgo izrakteņu vietvalžu vietās un zog ,,,,tikmēr viņu piar specialistu uzdevums ir kūdīt baltiešus pret sllāviem ,slāvus pret ukraiņiem ,lai iemantotu zagšanai laiku .tie ir tīrākie kleptomāni . Kamēr brāļu tautas tiek naidotas ,ebreju bizness plaukst,nes peļņu ,kaut ka jau jauztur Izraēla ,kurā vislielākā dzimstība ,bet ūdens resursu deficīts . Tā nu viņi mētājas ,taisa revolūcijas ,sēj naidu >Baltkrievijā ,Ukrainā ,Kazahstāna ,Krievijā ,Baltija ,un pa virsu pārsmērē ar saviem debīlajiem humoršoviem -,tās ir viņu ražotās preces ,tautu demoralizēšanā .iemidzināšanā ,kopā ar… lasīt vēl »

atbilde
atbilde

Gribētos zināt,kura partija tad tā ir.Kurā ir tie krievi?

Stienis
Stienis

Lai kā būtu ar krieviem, bet nav iespējams nepiekrist, ka Zariņam šoreiz ir brutāla taisnība. Mūsu – tā dēvētās LATVIEŠU – partijas ar savu amatierisko ekonomikas izpratni un aklu Briseles ieteikumu izpildi šo valsti tūlīt būs novedušas līdz pašnāvībai, nemaz nerunājot, ka šīs valdības vai to veidotā valdība spētu kaut ko radīt vietā. Tas, kas ir radīts, ir dažu uzņēmēju un pašvaldību nopelns.

atbilde
atbilde

Tas laikam jāsaprot tā,ka saskaņas “krievi”,ja tiktu pie varas,nepildītu Briseles ieteikumus,ignorētu tos,kaut arī viņu fīrers deldē bikšu dibenu EP un cīnās par seksminoritāšu tiesībām laulāties.

Protobalts
Protobalts

ar ko tavas mātes piens labāks par citu etnosu sieviešu pienu ,,,krievi neko sliktu mums nav darijuši bet sionoista Džugašvilli banda