Zakatistovs: KPV LV problēmu pamatā – Kaimiņš un politikas komentētāji

Atis Zakatistovs

Lēmumu izslēgt divus Saeimas deputātus – Artusu Kaimiņu un Aldi Blumbergu – no “KPV LV” frakcijas tās vadītājs skaidroja ar to, ka noslēdzas process, kas ilga gadu.

“Mūsu reitingi ir būtiski kritušies. Un tas, kam es ticu, ka reitingi atspoguļo ieguldīto darbu. Un tas, ko mēs frakcijā neesam redzējuši, ka deputāti Kaimiņš un Blumbergs piedalītos frakcijas darbā, piedalītos partijas darbā. Drīzāk būtu sabotējuši,” intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Saeimas “KPV LV” frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Zakatistovs norādīja uz “lielu, rupju, vulgāru un droši vien politiķiem nepiedienīgu” konfliktu starp deputātu Aldi Gobzemu un Kaimiņu.

“Mūsuprāt, tas ir būtiski ietekmējis partijas reitingus. Tagad, ja mēs kā partija domājam par nākotni un attīstību, atskatoties uz iepriekšējo gadu, mēs sakām, ka

mūsu problēmu pamatā ir Artusa Kaimiņa personīgās īpašības, patvaļa, droši vien neprognozējamība un zināma veidā arī personības kulta pazīmes,” sacīja Zakatistovs.

Viņaprāt, situāciju ietekmē arī tas, kā par partiju runājuši politiskie komentētāji. Proti, jau sākotnēji tā saukta par “Kaimiņa partiju”, kas neatspoguļojot patiesību. “Ja sabiedrībai palicis iespaids, ka šī bijusi Kaimiņa partija, tas nav patiess iespaids. Melno, smago darbu ir izdarījuši partijas biedri, valdes locekļi, arī frakcija,” piebilda politiķis.

Pašlaik arī tiek apsvērta iespējuma mainīt “KPV LV” zīmolu. Redzējumu varētu piedāvāt partijas kongresā, kas notiks 8. februārī, un par to varēs lemt partijas biedri.

Pērn aptuveni pusgadu pēc 13. Saeimas vēlēšanām “KPV LV” frakcija, kurā sākotnēji bija 16 deputāti, zaudējusi jau četrus mandātus. Domstarpību dēļ “KPV LV” valde nolēma izslēgt no savām rindām premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu, viņu izslēdza arī no frakcijas. Tāpat “KPV LV” frakciju pameta viena no “opozicionārēm” Linda Liepiņa, bet dienu vēlāk par izstāšanos paziņoja Karina Sprūde.  No frakcijas izstājās arī deputāts Didzis Šmits.

Savukārt šogad janvārī “KPV LV” Saeimas frakcija nolēma no tās sastāva  izslēgt partijas dibinātāju Artusu Kaimiņu, kā arī Aldi Blumbergu. Frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs uzskata, ka Kaimiņam jāaiziet no partijas.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Judīte
Judīte

Kaimiņš jau sen ir nodevis savus vēlētājus, gribēja pārdot partiju, tikai pāris, reāli domājošu frakcijas biedru dēļ, tas nesanāca. Kaimiņa un Blumberga laiks politikā beigsies pēc šī sasaukuma.