Visi «KPV LV» ministri atbrīvojušies no saviem parlamentārajiem sekretāriem

Petraviča un Nemiro

Pēdējo nedēļu laikā visi trīs partijas “KPV LV” ministri – labklājības ministre Ramona Petraviča, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro – pārtraukuši darba attiecības ar savu ministriju parlamentārajiem sekretāriem.

Darba attiecības uzteiktas Labklājības ministrijas (LM) parlamentārajam sekretāram Robertam Spručam (KPV LV), Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārajam sekretāram Aldim Blumbergam (KPV LV) un Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārajam sekretāram Kristam Berganam-Berģim (KPV LV).

Spručs no pagājušās nedēļas vairs nav LM parlamentārais sekretārs, bet viņa vietā izvēlēts Krišs Lipšāns (KPV LV).

Spručs uzskata, ka savus pienākumus pildījis maksimāli labi un neslēpj vilšanos, ka ticis atlaists, nesaņemot nekādu skaidrojumu.

“Iespējams, es rīt izstāšos arī no šīs politiskās organizācijas,” LTV sacīja Spručs, atzīstot, ka ir ļoti vīlies.

Darba attiecības ar iepriekšējo parlamentāro sekretāru Berganu-Berģi pārtrauktas jau maijā, bet viņa vietā apstiprināts Jurģis Miezainis. Tikmēr Bergans-Berģis kļuvis par Nemiro padomnieku, liecina informācija ministrijas mājaslapā.

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) padomnieks Kārlis Miksons apstiprina, ka ar Blumbergu darba attiecības ir pārtrauktas. Blumberga pēdējā diena ministrijā bija 7.jūnijs. Blumbergs, atšķirībā no LM parlamentārā sekretāra, ir Saeimas deputāts.

Ģirģens  par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri izvēlējies savu pašreizējo biroja vadītāju, bijušo KNAB amatpersonu Signi Boli.

Bolei kļūstot par parlamentāro sekretāri, ministra biroja vadītāja amats pagaidām būs vakants un ministrs meklēšot atbilstošu cilvēku.

Blumbergs LTV atzina, ka nereti ar ministru nav saskanējuši viedokļi par lēmumu pieņemšanu birojā. Ministrs pārmetumus noraida.

Kā norāda “KPV LV” frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, partijā ir vienošanās, ka ministri paši komplektē savu komandu, tomēr notiekot arī konsultācijas ar partiju.

Zakatistovs sacīja, ka Spručs sevi pierādījis kā ideālu, autonomu profesionāli, kurš pats veido savu dienaskārtību, un šādam cilvēkam labāks esot padomnieka amats. Līdzīga situācija esot arī ar Blumbergu.

Politiķis norādīja, ka parlamentārajam sekretāram ciešāk jāsadarbojas ar ministru, tāpēc ministri veikuši izmaiņas savos birojos.

Ģirģens Latvijas Radio teicis, ka vienlaicīga “KPV LV” vadīto ministriju parlamentāro sekretāru nomaiņa ir tikai sakritība.

„Jūs ļoti labi zināt, ka Blumberga kungs ir deputāts. Viņam bieži jābrauc uz ārzemēm, viņš nespēja būt tik intensīvi klāt Iekšlietu ministrijā. Tomēr parlamentārais sekretārs nodrošina saikni starp parlamentu un Iekšlietu ministriju. Mums diemžēl atsevišķi jautājumi šīs klāt neesamības dēļ radīja zināmu komplikāciju. Kā, piemēram, par formas tērpiem un tā tālāk. Mums bija ļoti konstruktīva saruna. Viņš pats piekrita, ka diemžēl nespēj veltīt tik daudz laika, cik nepieciešams, un pats galu galā izteica personīgu viedokli pārtraukt darba attiecības. Un tas nav nekādā saistībā ar Petravičas kundzi vai viņas vēlmi mainīt parlamentāros sekretārus. “Es pat nezinu iemeslus, kāpēc tas ir noticis, vienkārši laika ziņā tā sakrita,” sacīja Ģirģens.

Tikmēr vairāki frakcijas deputāti norādīja, ka

nesaskaņas ar ministriem vēl vairāk šķels jau tā sadrumstaloto partiju un saasinās attiecības partijas iekšienē.

Daļa partijas biedru neatbalsta šādu ministru attieksmi –  muguras uzgriešanu savējiem.

Pēc Zakatistova izdošanas kriminālvajāšanai tagad par galveno plenārsēžu zālē kļūs tikko amatā ieceltais frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens,  kurš ir partijas līdera Artusa Kaimiņa pēctecis amatā. Pucens gan nevēlējās atbildēt uz jautājumiem par frakcijas tālāko darbu, sakot, ka šis jautājums vispirms jāapspriež ar partiju.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
rieteklis
rieteklis

Saullēkta parteja– neviens te līdzi nespēs turēt Īpašas prasības, īpašās vēlems Nu paskatieties uz Petraviču… un visi nobāl…. nevienā pagastā taču tādu par sekretāri neturētu ne mirkli Dabai ir tiesības kļūdīties, bet vēlētāju tumsonība un aprobežotība vienmēr dārgi maksā