Viņš melo par savu pilsonību, vecākiem, vecvecākiem, vecvecvecākiem: grāmata “Viltvārdis” par Egilu Levitu – jau nākamnedēļ

Egils Levits viltvārdis

Jau nākamnedēļ grāmatnīcu plauktos nonāks apgāda „Mantojums” izdotā L. Lapsas un K. Bormanes grāmata „Viltvārdis”, kas veltīta pašreizējā valsts prezidenta Egila Levita biogrāfijai un sākas ar vārdiem: „Mums ir valsts vadītājs – viltvārdis. Cilvēks, kurš uzdodas par citu. Cilvēks, kurš sabiedrībai melo apzināti, ciniski un nekaunīgi.”

„Viņš melo par savu pilsonību. Viņš melo par saviem vecākiem. Viņš melo par saviem vecvecākiem. Viņš melo pat par saviem vecvecvecākiem. Kāpēc Egils Levits melo? Par ko vēl mums nezināmu viņš melo? Kā šādam patoloģiskam melim ir iedota pielaide valsts noslēpumiem? Un ko viņš ar šiem noslēpumiem dara? Atbildes uz šiem jautājumiem var satricināt visu valsti,” – šādu „Viltvārža” satura raksturojumu sniedz grāmatas priekšvārds.

Šī grāmata lasītājiem pastāstīs par to, kā pašreizējais valsts prezidents kā klasisks viltvārdis sev ir “izdomājis” ideoloģiski pareizu tēvu un vecvecākus, kā savus īstos vecvecākus “pārkvalificējis” par vecvecvecākiem, kā gadu desmitiem melojis par viņiem, par savu bērnību un jaunību, par savu pilsonību, par… un tā tālāk, un tā tālāk.

Uz apjomīga arhīvu dokumentu pamata „Viltvārdis” pārliecinoši parāda, kā pašreizējais valsts galva ir darījis visu iespējamo, lai uzdotos par vismaz daļēji citu cilvēku, liekot pamatoti šaubīties, kam no viņa publiski stāstītā vispār var ticēt.

„Šādam cilvēkam nonākot valsts pirmās personas krēslā, patiešām pilnīgi pamatots ir jautājums – kāda ir tā patiesība, ko viņš slēpj un nomaskē ar pamazām izčākstošiem meliem? Kā tā var ietekmēt valsti un līdz ar to mūs visus? Viena lieta ir mainīt baltu kreklu četras reizes dienā, kā to patiešām mēdzot darīt šīs grāmatas galvenais varonis, bet pavisam cita – jautājums, vai viņš tāpat nerīkojas arī ar sirdsapziņu? Un ar ko vēl?” – tā „Viltvārža” priekšvārdā raksta grāmatas autori.

„Viltvārdis” ir pirmā daļa autoru iecerētajam divsējumu pētījumam „Viltvārdis valstsgribis” ar apakšnosaukumu „Skeleti Egila Levita skapjos”. Domājams, ka otrā daļa ar nosaukumu „Valstsgribis” nāks klajā šā gada nogalē vai nākamā gada sākumā.

„Viltvārža” pirmais metiens ir 4000 eksemplāru. Grāmatas vāka autore ir talantīgā čehu māksliniece Terēza Kolarikova (Tereza Koláříková). Grāmatā izmantoti dokumenti un informācija no Latvijas Nacionālā arhīva (Tukuma zonālā Valsts arhīva, Personāla dokumentu valsts arhīva), Latvijas Kara muzeja, mormoņu baznīcas datubāzēm un vēsturnieces Līgas Lapas personiskā arhīva.

Plašāka informācija par jauno grāmatu atrodama interneta vietnē www.viltvardis.com.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Amadejs
Amadejs

Runā ka ja parakājoties kādas personas izkārnījumos, var atrast interesantas lietas- ko viņš ēd, ko dzer, kā iziet vēders, kādas zāles lieto utt.Ja kādam tas uzdzen orgasmu- man nav tiesību to liegt.

Agnija
Agnija

Taisnība Putinam , kas aizliedzis Krievijas amatpersonām būt dubultpilsoņiem.

Agnija
Agnija

Taisnība Putinam , kas aizliedzis Krievijas amatpersonām būt dubultpilsoņiem .

Antons
Antons

Nu?? Viņš tur ir pa daļai ebrejs, kurš uzaudzis Ģermānijā, mani galīgi neinteresē viņa vecmāmiņa. Viņš te holokaustu netaisīs? Viss pārējais ir tikai detaļas, iespējams, interesantas, bet ne sensācija.

Anda
Anda

Kad to grāmatu varēs nopirkt ?

ērce
ērce

Lapsa ar savu kuci tagad parāda savu īsto seju. Lai viņi savu “opusu” nosūta uz Kremli, es to neņemtu pat par velti. Bet tas nekas, samaksu viņi saņems pamatīgu.

PēeNDē
PēeNDē

Tev par velti tikai Var izrakstīt.

Aija
Aija

Izrakáśu visas gràmatnìcas,bet śo gràmatu atradìśu.

sorry
sorry

interesanti, ka kūmiņš un draugi parasti strādā austruma zvaigžņu labā, ne?

Kā tad
Kā tad

Pietiks ar kremli visu piesegt. Kā kaut kas uzreiz kremlim.