Viņķele: Valdībai jādomā par nodokļu celšanu

Ilze Viņķele

Valdībai būs jādomā par nodokļu celšanu, lai audzētu budžeta ieņēmumus, kurus pārdalīt dažādu nozaru vajadzību apmierināšanai, šādu viedokli šorīt telekanālā LNT pauda veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Pēc politiķes teiktā, valdībai jāveido nodokļu sistēma un jāapkaro ēnu ekonomika tā, lai ar budžetu pārdalāmā summa būtu lielāka. Viņas vērtējumā, ēnu ekonomikas apkarošana viena nevar sniegt pietiekamus rezultātus, attiecīgi jādomā arī par nodokļu pieaugumu.

Kā pirmo jomu, kur varētu palielināt nodokļus, Viņķele minēja nodokļus kapitāla pieaugumam, kas esot mazāki nekā darba algām, attiecīgi valdībai uz nākamo budžetu būtu jāizvērtē šis regulējums. Tāpat politiķe redz iespējas celt dabas resursu nodokli par piesārņojošām darbībām un nekustamā īpašuma nodokli.

Vienlaikus ministre mierināja, ka darbaspēka nodokļiem pieaugumam nevajadzētu būt.

Lai arī reiz šī iecere jau tikusi noraidīta, Viņķele ir apņēmusies uzreiz pēc budžeta pieņemšanas atkārtoti virzīt ieceri par viena procentpunkta sociālās apdrošināšanas iemaksu noteikšanu visiem nodarbinātajiem – gan patentmaksām, gan autoratlīdzībām, gan citiem ieņēmumu veidiem.

Ministre uzskata, ka šogad izvērsto aktivitāšu dēļ nākamgad budžeta veidošanā mediķi noteikti tikšot sadzirdēti. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka būtu nekorekti sacīt, ka arī šogad tapušajā budžetā nebūtu piešķirta nauda veselības aprūpes darbinieku atalgojuma palielināšanai – šiem mērķiem tiks piešķirti 42 miljoni eiro, kas ir lielākā summa, kas budžetā kādai nozarei piešķirta atalgojuma celšanai.

Runājot par slimnīcu specializāciju un optimizēšanu, Viņķele informēja, ka no šā gada pavasara ir spēkā jaunā līmeņu sistēma, kuras ietvaros slimnīcas apņēmās, kādu pakalpojumu līmeni tās pacientiem var nodrošināt.

Pašlaik atbildīgās iestādes veic neizziņotas pārbaudes, vai slimnīcas spēj sniegt palīdzību, kādu tās bija solījušas, un pašlaik izskatoties, ka vismaz septiņām līdz deviņām slimnīcām pakalpojumu līmeņi būs jāpārskata, jo tās nespēj nodrošināt solīto.

Kurās jomās varētu palielināt nodokļus?

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pauž viedokli, ka valdībai būs jādomā par nodokļu celšanu, lai audzētu budžeta ieņēmumus, ko pārdalīt dažādu nozaru vajadzību apmierināšanai. Kurās jomās varētu palielināt nodokļus?Uzzini vairāk šī rīta intervijā: https://skati.es/1888105/fb_lnt

Gepostet von LNT Latvija am Donnerstag, 31. Oktober 2019

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā pieminēto politiķu datus – izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Sisidra
Sisidra

Medicīna jau tā principā ir maksas. Kāpēc maksāt lielākus nodokļus? Lai nebūtu ko nepārtraukti samesties par zālēm un ārstēšanu tiem līdzcilvēkiem kuri ir slimi un kuriem valsts palūdz nomirt apmaiņā pret samaksātajiem nodokļiem?
Dzīvoju Eiropas pakaļā – Spānijā. Man tāds pats nodokļu slogs kā LV. Medicīna 99% nedz maksas. Izmeklējumi, ģimenes ārsts, operācijas, ķeizargrieziens, garīgās veselības slimnīcas, palīdzība alkohola vai narkotiku atkarīgajiem, ..you name it. Zālēm pašam pacientam jāsedz tikai 10%..
A kas lv? Maksā nodokļus kundziņu uzturēšanai un beigās tāpat mirsi nost jo valstij “nav naudas”

Govju meita
Govju meita

Vispirms valdība lai padomā , kā izpildīt Saeimas pieņemtos likumus !

Anda
Anda

Varēšu biežāk aizlaist uz ASV atpūsties , lai reņğēdāji neuztraucās !

Nora
Nora

tad vajag kā visās valstīs,jo lielāka alga,jo lielāki ndokļi

kaalkula
kaalkula

Biedrene viņķēle tā arī nav nojautusi kas ir tie, kas spētu jaunos nodokļus nomaksāt. Par lēnu notiek valsts pamešana? Par lēnu apmirst pensionāri? Vie parasta tukša burbulēšana politrotaļās? Nepelna jau kā ārti to minimumu 700-1000 nedēļā savās 3 darba vietās pēc nodokļiem Te nu vienīgi tas nodokļu kāpums attiecināms uz valsts un pašvadību iestādēm, jo īpaši ministrijām un aģentūrām

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Bravo. Aplaudēju stāvus!

nazis
nazis

Tiklīdz pie varas ir Vienotība un viņiem līdzīgie, tā pietrūkst naudas un jāceļ nodokļi. Paaugstināt kapitāla pieauguma nodokli. Ideja kā māja. Ne jau visi uzreiz notriec visu nopelnīto naudu, kā to ir gatava darīt mūsu valdība. Kapitālists maksā kapitāla pieauguma nodokli, taču pieaugumu viņš atkal iegulda, un šis ieguldījums nākamajā gadā atkal nesīs pieaugumu, par ko tiks maksāts nodoklis. To jau ir grūti saprast. Nepietiek, ka govs dod pienu katru gadu, vēl vajag viņai arī kādu gaļas gabalu nogriezt. Sekas paredzamas. Celt dabas resursu nodokli par piesārņojošām darbībām. Šis nodoklis nebūtu pārdalāms citām nozarēm. To ir jēga celt tikai tad,… lasīt vēl »