Viņķele: Pagaidām esam cerību pilni, ka bērni varēs iet skolā septembrī

Covid-19 inficēšanās gadījumu skaita pieaugums aizvadītajā nedēļā pagaidām neliek mainīt plānus, ka septembrī mācības izglītības iestādēs atsāksies klātienē, LTV “Rīta panorāmā” sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (“Attīstībai/Par!”).

Viņķele norādīja, ka situācija var būt mainīga, straujš saslimstības pieaugums varētu likt pārskatīt plānus, bet “pagaidām esam cerību pilni, ka bērni varēs iet skolā septembrī”, un Izglītības ministrija jūlija beigās plāno plašāku skaidrojumu par to, kā būs jāorganizē mācību process.

Arī 29. augustā plānotās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, ja situācija būs tāda kā šobrīd, notiks bez izmaiņām, atzina ministre.

Viņķele skaidroja, ka valdība vērtē situāciju un nosaka ierobežojumus, ņemot vērā epidemiologu atklāto, “ja ir uzliesmojumi, mēs lūkojamies, kā tas ir noticis, nevis piegriežam skrūves pa visu laukumu”.  

Aizvadītajā nedēļā reģistrētie uzliesmojumi liecina, ka Covid-19 diemžēl tepat vien ir, un “tā mēs līdz vakcīnas pieejamībai arī rīkosimies – mazinām ierobežojumus, skatāmies, kādi rezultāti, – ja ir nepieciešams, tad atkal pastiprinās ierobežojumus, bet tieši tik daudz, cik nepieciešams”, skaidroja Viņķele.

Ministre skaidroja, ka aizvadītajā nedēļā atklātie saslimšanas gadījumi ir saistīti ar sabiedriskās  ēdināšanas vietu apmeklējumi – divi gadījumi Rīgā un viens gadījums Liepājā, tieši tāpēc arī pastiprināti ierobežojumi šajā nozarē.

Viņķele arī skaidroja, ka saīsināt restorānu un kafejnīcu darba laiku naktī līdz pusnaktij, nevis līdz plkst.2, nolemts, jo epidemiologu izmeklēšanas liecināja, ka tieši pēc pusnakts cilvēki sāk pārvietoties no vienas izklaides vietas uz citu.  

“Lūkosimies, vai tas nesīs rezultātus,” piebilda ministre.

Viņa arī aicināja cilvēkus būt apzinīgiem, saprotot, ka ar savu vieglprātīgo rīcību var ietekmēt citu cilvēku uzņēmējdarbību un citu cilvēku veselību, turklāt visbiežāk – tieši savu tuvinieku veselību.  

Viņķele arī aicināja izmantot lietotni “Apturi Covid” un arī izmantot iespēju veikt valsts apmaksātos Covid-19 testus.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Piņķelei
Piņķelei

Bet kādā valodā viņi mācīsies? Visās skolās valsts valodai ir jābūt mācībvalodai. Jau sākot ar šo gadu.