Viņķele klusi šņukstot pamet TV tiešraidi – ar Kramiņu nav iespējams diskutēt

Ilze Viņķele

Dramatiski notikumi piektdien risinājās citkārt tik rāmajā aktuālo pļāpu raidījumā “Preses klubs” TV24 studijā.

Viesos uzaicinātā trijotne reklāmas pauzē palika divatā. Un vainīgais runātāju skaita sarukumā ir vokālais pedagogs Edgars Kramiņš – vīrs, kuram, šķiet, vairs nav nekādas sapratnes par to, ko viņš publiski pauž.

TV24 “Preses kluba” skatītāji piektdienas pēcpusdienā bija liecinieki politiķes Ilzes Viņķeles īstām izmisuma asarām. Tas beidzās ar to, ka viņa studiju pameta.

Ciemos pie moderatora Aivja Ceriņa bija uzaicināti Kramiņš, Viņķele un Ansis Bogustovs. Sākoties sarunai, pienāca pirmās ziņas par teroraktu Stokholmā. Situācija studijā kļuva nokaitēta tieši vokālā pedagoga dēļ. Proti, ticis pie vārda, šis cilvēks nespēja vairs kontrolēt savus runas plūdus, it visos pasaules grēkos vainojot vietējos politiķus, tostarp Ilzi Viņķeli. Kramiņš piesauca “liberāļus” un “Vienotību”, Ilzi nosaucot par visvairāk svītroto politiķi pagājušajās vēlēšanās. “Vienotība” ienīstot latviešu tautu, izteicās Kramiņš. Un terorakti esot sekas tam, ka pie varas nākuši politiķi, kas atbalsta visatļautību. Viņš TV tiešraidē nekautrējoties lamāja Ilzi Viņķeli.

Viņķeles kundze ātri saprata, ka diskusija pēc būtības šeit nebūs iespējama, jo pretī ir Kramiņš. “Ir zem manas cieņas šādus murgus komentēt,” sacīja deputāte.

“Es jau neprasu lai jūs komentētu, mēs no tā tikai iegūsim,” izsprāga Kramiņš. “Forši, brīnišķīgi,” sacīja Viņķele, manāmi sākot noprast, ka iekūlusies pagalam nepareizajā kompānijā. Situāciju daudz nespēja glābt nedz Ansis Bogustovs, aizstāvot sievieti, nedz raidījuma vadītājs. Pēc piecām minūtēm, klausoties Kramiņa murgus, Viņķeles acīs jau bija asaras.

Pūlēdamās saglabāt pieklājību, Viņķele turpināja runāt par liberālo ideoloģiju, taču no Kramiņa puses nekādu sapratni neguva. Visbeidzot politiķe, kamēr skatītāji vēroja reklāmas pauzi, studiju pameta. “Jūs esat aurotājs, nevis vokālais pedagogs”, viņa pateica īsi pirms raidījuma pauzes.

 

Lūk, ko savā blogā raksta pati deputāte Ilze Viņķele

Vakar piedalījos TV24 raidījumā “Preses klubs”, kas izvērtās par cīņu klubu. Diemžel bez Breda Pita un Edvarda Nortona. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka politiķu pienākumos ietilpst gan saziņa ar medijiem, dalība diskusijās arī vispretējāko viedokļu paudējiem. Esmu šos principus ievērojusi savā darbā. Politiķus drīkst un vajag vērtet un kritizēt skarbi. Bet ir robežas. Robežas atdala viedokļus no personiskiem uzbrukumiem.

Vakar raidījumā dalībnieks vokālais pedagogs Kramiņš robežas starp viedokļu atšķirību un personisku uzbrukumu nespēja ievērot, veicot verbālas un emocionālas vardarbības aktu. Visu cieņu vienmēr nosvērtajam raidījuma vadītajam Aivim Ceriņam, bet viņš nespēja šo vardarbību pārtraukt. Pieņēmu vienīgo iespējamo lēmumu, lai izbeigtu pazemojumus pret sevi un skatītajiem – raidījumu atstāju.

Situācija kā Latvijā ierasts – varmāka palika mājās (studijā).

Kā politiķe biju un būšu gatava visnesaudzīgākajai kritikai par savu veikumu  un ar pateicību to uzklausīšu. Biju un būšu gatava dalībai diskusijās ar visatšķirīgāko viedokļu paudējiem, jo tas ietilpst manos darba pienākumos. Runāju un runāšu ar žurnālistiem. Piedalījos un piedalīšos raidījumos, ja tikšu aicināta.

Neļāvu un neļaušu uzbrukt man kā personai. Neviens cilvēks, arī politiķis vai politiķe, nav spļaujamtrauks, kurā nelīdzsvarotas personas vai provokatori var izgāzt savu žulti.

Paldies par izteikto atbalstu. Ļoti novērtēju.

 

Dramatisko “Preses klubu” skaties TV24.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: KasJauns, Ilzes Viņķeles blogs

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


19
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
juris
juris

Tādai Viņķelei un Bogustovam uz tirgu jāsēž ne politikā jālien. Pilnīgi kauns bija skatīties uz tiem diviem. Bogustovs kā bāba pa vidu klukst, bet tas viņa viedoklis par furgonu…tas ir kaut kas nenormāls! Šitie spriedēji jāiesēdina tais migrantu pūļos Eiropā, lai redz un saprot realitāti, kas notiek. Ar steigu pie valsts stūres jāliek tādi kā Kramiņš. Vecie Latviju galīgi nolikvidēs.

Anna
Anna

Tā diena, kad Kramiņa kungs skaļi pateica viņķelei, ka Kārlis ir Kārlis un Karlīna ir Karlīna. Sņuksti skaļi vai klusi, bet par to sadarīto murgu būs jānes atbildība. Un biežāk tādi lēmēji jāvelk ārā pret cilvēkiem, kas runā tiešu valodu. Visu cieņu kramiņa kungam.

Laila
Laila

Patiešām pati Viņķele tur uzvilkās kā uzpūtīga lapsene. Neko sliktu Kramiņa teiktajā nesaskatīju. Tikai patiesību, kas politiķiem nepatīk. Meitene pirmā uzbrauca, uzmeta lūpu, piepūta vaigus un aizlika prom. Bija jautri.

ELLA
ELLA

Piekrītu Yar iepriekš izteiktam viedoklim, ka tieši Viņķele visvairāk lietoja tādus vārdus kā stulbums, muļķības un tamlīdzīgus. Viņa mēģināja oponentam piekarināt neizglītota varmākas un nesaprašas birku. Viņa nemēģināja argumentēt, bet uzreiz ķērās pie raidījuma vadītāja, televīzijas un oponenta nozākāšanas- kas jau ir ierasta liberāļu taktika.
Taču…… laiki mainās un tā vairs nedarbojas!

Opia
Opia

Esmu (66g.v.) šī raidījuma fans. Labi, ka tiek pieaicināts kāds deputātiņš, jo daudzi jautājumi ir tiešā viņu kompetencē. Lielākoties šie “profesionāļi”ir vāji savās zināšanās un viedokļa argumentācijā.
Šīs ir sekas tam, ka “tikšanās ar vēlētājiem” ir vienīgi arguments komandējumiem un degvielas tēriņiem.
Kramiņš ir malacis, bet bez diplomātijas.

Yar
Yar

Diskusijā tieši Vinķele ir rupja un nepieklājīga!

Tā viņai vajag
Tā viņai vajag

Ņemot vērā Viņķeles attieksmi pret citiem cilvēkiem, tā viņai arī vajag! Lai saņem, ko pelnījusi, kaza! Un nekāda cieņa viņai nepienākas!

vizma
vizma

Es piekrītu Kramiņam. Vai tad neviens vairs neatcerās šo drausmīgo absurdu kā Vinķele pasludināja visus Latvijas pensionārus kuri strādājuši līdz 90.gadiem, ka šie cilvēki nekas nav, ka viņi nav nopelnījuši pensijas!!!!!!

nu ja
nu ja

atbalsts

bhdnd
bhdnd

starp citu, Kramiņš pirms kāda laika brauca virsu NA politiķim Zīlem. var salīdzināt politiķa reakciju ar Viņķeles reakciju https://play24.lv/video/7911/preses-kluba-viesos-edgars-kramins-horens-stalbe-roberts-zile Ja nu par liberālo politiku un liberālajiem medijiem, tad te problēma ir pamatīga. Demokrātijas apstākļos liberālajiem medijiem, politiķiem un žurnālistikai ar attiecīgajiem politologiem kaut kā ir izdevies daļai tautas iesmērēt pārliecību, ka viņi pārstāv demokrātiju, valstiskumu, profesionālismu un viņu oponenti, protams, attiecīgi pārstāv pretējas “vērtības”. Šim politikas novirzienam ir kaut kāda īpaša saikne ar ierēdniecību un pašuzturošu un pašai sevi atražojošo birokrātijas sistēmu, kas savā vidē draudzīgi dala uzslavas, atsauksmes un amatus un nikni nostājas pret jebkādu kritiku, lai cik interesanti… lasīt vēl »

Aivars Punka
Aivars Punka

Mēģināju ievietot savu korekto bet kritisko komentāru šīs dāmas blogā. Tika pārbaudīts un izmests miskastē. Lūk tāda ir “objektīvās deputātes ” I.Viņķeles daba. Starp citu nevienam viņas rakstam nav komentāru. Suns labi zin, ko ir ēdis!

Nja
Nja

Kramiņš malacis un viņš nevienu ar atšķirīgu viedokli neapsaukāja atšķirībā no daža laba cita.

aga
aga

Jā… neesmu augstās domās par Kramiņu, bet viņš pateica arī daudz ko tādu ko patiesībā domā lieka daļa sabiedrības…

Viesturs
Viesturs

Viņķelei būtu vieta Centrāltirgū :) pat paspēja padraudēt raidījuma vadītājam… Kādā sakarā šādas personas ir politikā, tiešām nav saprotams.

Mēris pār Latviju
Mēris pār Latviju

Kramiņš pierādīja, ka arī viens ir cīnītājs. Visu cieņu bijušajam prezidenta amata kandidātam, tikai patiesi vārdi var sagraut sātana radīto sistēmu, ko pārvalda bez dvēseles radījumi ar cilvēka ģīmjiem.

santaniko
santaniko

kramiņš tiešām ir vulgārs vecis. kas viņš vispār ir un ko ir sasniedzis? prastu bļaustīšanos? dziedāšanas skolotājs? nu gan sasniegums.
raidījums diskreditē sevi, aicinot tādus tipāžus.

Kimi
Kimi

Diemžēl Viņķeles kundze translēja vienas vienīgas emocijas, tāpēc arī psiholoģiski zaudēja Kramiņam.

jautājums
jautājums

Vai tiešām Vinķeles kundzei kāds ir izteicis atbalstu?

Njā,
Njā,

Nez, kur ir tā banda, kam tik dārga grāmata “Diena, kad Kārlis bija Karlīna”? Viņķeles “netradicionāļi” nemaz neaizstāv savu mammu.