Viņķele gatava turpināt strādāt Kariņa komandā, neraugoties uz premjera pārmetumiem

Ilze Viņķele

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) ierakstā savā blogā ir paudusi gatavību turpināt strādāt komandā ar pārējiem valdības locekļiem. Šāds ieraksts tapis pēc tam, kad premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) intervijā žurnālam pārmeta ministrei tempa trūkumu, risinot jautājumus, kas saistīti ar Covid-19 ierobežošanu.

Ministre norāda, ka pašlaik pats galvenais krīzes vadībā ir ekspertīze, komanda un vienotība.

“Mēs ar kolēģiem apvienībā “Attīstībai/Par!” esam dažbrīd sakostiem zobiem situšies, lai palīdzētu skaidrot, pamatot un uzlabot Kariņa-Reira nodokļu grozījumus (kuri, mūsuprāt, ne vienmēr ir bijuši izcili skaidri, pamatoti un taisnīgi). Mēs esam pacietīgi klausījušies un iecietīgi izturējušies pret dažu koalīcijas locekļu privātajām un politiskajām neirozēm,” raksta ministre.

Tāpat Viņķele norāda, ka “pirmajā Covid-19 cēlienā pavasarī” komandas darbs bijis pašsaprotams, kas novedis pie veiksmīgas infekcijas izplatības ierobežošanas, taču, pienākot vasarai, iestājis atslābums.

Ministre uzsver, ka Covid-19 krīzes vadības grupa turpinājusi darbu. Ticis strādāts pie kompleksiem risinājumiem, kas iesniegti premjeram izvērtēšanai.

Politiķe ierakstā izceļ, ka Covid-19 krīze ir daudz plašāka nekā epidemioloģiska. “Ja ekspertu ieteikto drošības un ierobežojošos pasākumus, kas daļu Latvijas iedzīvotāju atstāj bez iztikas kādu brīdi, nepapildina ar laikus un pareizi veidotiem atbalsta mehānismiem, sabiedrības līdzdalība būs mazāka. Vasara bija jāpavada vadītā un koordinētā izmantoto dīkstāves mehānismu kļūdu analīzē un jāgatavo atbalsta pasākumus pa nozarēm,” raksta Viņķele.

Attiecīgi, viņas ieskatā, lēmumu pieņemšanas kļūda bijusi tieši fakts, ka lēmumu pieņēmēji nespēj “iekāpt to iedzīvotāju kurpēs”, kuri pamatoti uztraucas par savu iztiku.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar