“Vienīgais īstā opozīcija neatkarīgās Latvijas vēsturē” Aldis Gobzems paziņo par Saeimas deputāta mandāta nolikšanu jūlijā

“Vienīgais īstā opozīcija neatkarīgās Latvijas vēsturē”, kā viņš pats sevi dēvē, Aldis Gobzems (KuK) ierakstā sociālajā tīklā “Facbook” paziņojis, ka noliek 13.Saeimas deputāta mandātu, jo atkal ir izslēgts no Saeimas darba un nevarot atļauties nesaņemt algu:

“Šodien Saeimas Mandātu un ētikas komisija nolēma, ka skraidīt pa Saeimas zāli un solīt pa muti ir normāli, tā drīkst. Proti, tas nav ētikas pārkāpums. Jo jāsargā koalīcijas deputāts ar orangutana uzvedību, Izglītības ministrijas puspriekšnieks bez izglītības, bet ar pieredzi karteļmeliorācijā. Bļaustīties no vietas ir atļauts, atslēgt mikrofonu tiklīdz kā kas nepatīk, ir atļauts. Tikmēr mani izslēdza atkal no Saeimas darba. Jo nosaucu karteļmeliatoru par to, kas viņš ir.

Man derdzas viss, ko iemieso šī vara, šī 13.Saeima. Man derdzas Mūrniece un komuniste, varai pakaļā līdēja Kursīte Pakule, kura sejā teiks vienu, bet darīs citu. Man derdzas neizglītotais orangutans un visi tie jaunkomunistu zagļi. Man derdzas visi tie garā mazie ļaudis, kuri par 3 tūkstošiem eiro uz papīra ir gatavi pārdot pat savu bērnu nākotni. Man derdzas divkose Golubeva, kura bija totāli nespējīga it visur, izņemot kaislē uz pimpjiem pie pieres. Derdzas visa tā jenotu valsts nodevēju un izzadzēju šaika. Es ticu, ka viendien Kariņš sēdēs, ja nebūs aizmucis uz štatiem. Es izdarīšu visu, lai Kariņš sēdētu. Vienlaikus. Šoreiz es nevaru atļauties sešas sēdes būt bez darba samaksas. Tas aizskar tiešā veidā manus bērnus, jo man ir viņi jāuztur. Liegt man darba samaksu un vienlaikus aizliegt man strādāt nozīmē turpināt iznīcināt manu dzīvi. Es to nevaru atļauties. Tamdēļ es paziņoju par Saeimas deputāta mandāta nolikšanu. Tas notiks jūlijā tehniski. Man vajag brīvas rokas, lai es varu strādāt un oficiāli saņemt samaksu, lai uzturētu bērnus. Post Scriptum. Varas vēršanās pret mani ir nevis viņu spēks, bet vājums. Viņi to dara, jo es biju un esmu vienīgais īstā opozīcija neatkarīgās Latvijas vēsturē.”

Kā zināms, nesen Saeimas sēdes laikā Gobzems gandrīz sakāvās ar “Konservatīvo” Sandi Riekstiņu.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 21.jūnijā, lēma par deputātu Kaspara Ģirģena, Jāņa Iesalnieka un Alda Gobzema deputātu ētikas kodeksa pārkāpumiem.

Komisija deputātam K.Ģirģenam nolēma izteikt rakstveida brīdinājumu, savukārt deputātam J.Iesalniekam – mutvārdu brīdinājumu.

Lēmumi komisijā pieņemti, izskatot deputātes Regīnas Ločmeles iesniegumus, kuros aicināts vērtēt deputātu K.Ģirģena un J.Iesalnieka izteikumus 26.maija Saeimas sēdes debatēs par likumprojektu, kas paredz padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu demontēšanu. Atbildīgā komisija secināja, ka deputāts K.Ģirģens ir pārkāpis ētikas kodeksa 6. un 7.punktu, bet J.Iesalnieks – 7.punktu. 

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 6. un 7.punkts noteic, ka deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību (runām, balsojumiem). Deputāts nevar aizbildināties ar valdības pārstāvju, partiju vai citu personu spiedienu, lai attaisnotu balsojumu pret savu sirdsapziņu. Kodekss arī noteic, ka deputāts atzīst savas kļūdas un cenšas labot tās.

Mandātu komisija deputātu A.Gobzemu par deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu lēma rosināt izslēgt no dalības nākamajās sešās parlamenta sēdēs. Par šo jautājumu vēl jālemj Saeimai. 

Komisija lēmumu pieņēmusi, izskatot deputātu Ulda Budriķa, Marijas Golubevas, Ivetas Benhenas-Bēkenas, Līvas Kreituses, Mārtiņa Šteina un Andreja Judina iesniegumus, kuros lūgts vērtēt A.Gobzema izteikumus debatēs Saeimas sēdē 8.jūnijā par valsts sociālo pabalstu sistēmu saistībā ar Valsts sociālo pabalstu likuma grozījumiem. 

Atbildīgā komisija secināja, ka A.Gobzems pārkāpis ētikas kodeksa 5., 6., 7. un 16.puntu. Tie noteic, ka deputāts ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus; publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. Tāpat deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
domīgais
domīgais

viens nav karotājs.Arī opozīcijā vajag līdzdomātājus un sabiedrības atbalstu.Ja Aldis grib turpināt darboties politikā,vajadzētu vismas pāris izdarītus darbiņus,kuri apliecinātu viņa varēšanu ‘izdarīt savādāk’.Nepietiek nolikt pozīciju ar ‘viss slikti’ ,neliekot pretim konstruktīvu savu risinājumu.

pazūdi, Gobzem !
pazūdi, Gobzem !

Man tavs purns ir apriebies.

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Kārtības ruļļa likumā esošās normas, kuras paredz, ka Saeima var liegt Saeimas loceklim pildīt deputāta pienākumus, ir kliedzošā pretrunā LR Satversmei. Saeima nav darba devējs Saeimas loceklim, deputātam darba devējs ir Latvijas tauta. LR Satversme neparedz iespējas citiem Saeimas locekļiem ierobežot kādu Saeimas locekli tiesībās piedalīties Saeimas darbā. Varam tikai pabrīnīties par to zemo līmeni izpratnē – kas ir Saeimas deputāts, kas drīkstētu viņu ierobežot tiesībās, kuras tai piešķīrusi LR Satversme. Būtu laiks svītrot no Saeimas kārtības ruļļa visas tās normas, kuras paredz tā saucamās “komjauniešu sapulces”, kurās vieni komjaunieši deputāti Mandātu un ētikas komisijā vērtē citus komjauniešus deputātus, lemj… lasīt vēl »

veselības ministrs daniēls
veselības ministrs daniēls

Šito vaig iespundēt psihuškā, kaut arī mūsējais

Jana
Jana

Nobijās?

krams
krams

Nu ļoti trāpigfi pateikts par visiem nosauktajiem!

Vāvere
Vāvere

Gobzema galvenā nelaime tajā, ka viņš par daudz un bišķi par traku ālējās. Vajadzēja uzvesties solīdi, veidot nosvērta jurista tēlu, bez jandāliņiem.

Es un es
Es un es

Gobzema galvenā nelaime ir tā, ka viņš ir antisociāls izdzimtenis. Viņš ir ļaunprātīgi izandelējis pilnīgi visu, ko ļaudis viņam uzticēja. Pēdējais draņķadarbs: partija KaKa

virgo
virgo

Un šitā jefiņa ākstīšanās skaitās “ziņas”?