Vēlēšanām gatava partija “Republika” – līderos brāļi Ģirģeni ar mammu, sarakstā gan skaistumkopšanas speciālistes, gan pašnodarbinātie

Politiskajai partijai “Republika” uz 14. Saeimas vēlēšanām kandidātu sarakstā starp līderiem būs parlamentārietis Kaspars Ģirģens un viņa brālis, bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, kā arī Saeimas deputāts Ēriks Pucens, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publiskotā informācija. 

“Republika” piektdien CVK iesniegusi deputātu kandidātu sarakstu  Saeimas vēlēšanām un priekšvēlēšanu programmu.

Kandidātu saraksts pieteikts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos, un tajā iekļauti 115 deputātu kandidāti – 64 vīrieši un 51 sieviete.

Rīgā vēlēšanu apgabala saraksta līderis būs bijušais iekšlietu ministrs, partijas priekšsēdētājs Sandis Ģirģens, kurš ir arī partijas premjera amata kandidāts.

Seko Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Sabīne Ulberte un biedrības “Kreisie patrioti” priekšsēdētājs Mārtiņš Krusts

Vidzemes sarakstā “Republikas” līderis būs 13. Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens, kuram pievienojas Elviss Ozols un Saeimas deputāta palīdze Vita Timermane.

Latgales vēlēšanu apgabala saraksta līderis būs “Republikas” valdes loceklis Jevgēnijs Koršenkovs, kuram sekos Ilga Zalāne, kas ir pašnodarbinātā, un biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “Riseba” lektore Nataļja Seļivanova-Fjodorova.

Parlamentārietim Ērikam Pucenam kā Kurzemes saraksta līderim pievienojas zemnieku saimniecības “Dzēses” izpilddirektors Egils Gusts un pašnodarbinātā Ilona Lielmane

Zemgalē saraksta augšgalā atrodams uzņēmuma “Empower” darbu vadītājs Normunds Barkāns, bet viņam seko SIA “Krustpils ceļavējš” valdes locekle, brāļu Ģirģenu māte Elza Ģirģena un zemnieks Jānis Bērziņš

Priekšvēlēšanu programmā “Republika” norādījusi, ka “Latvijas suverenitātes pamats ir sakārtota valsts ārējā un iekšējā drošība”. 

“Republikāņi stingri atbalsta tiesiskumu, amatpersonu politisko, civilo un kriminālatbildību, profesionāļu valdību, tautas referenduma un digitālas balsošanas tiesības, zemu nodokļu, brīvas uzņēmējdarbības un konkurētspējīgas ekonomikas sistēmu,” minēts partijas programmā. 

Programmā partija sola ieviest drošu elektronisko vēlēšanu sistēmu un balsošanu internetā, kā arī tiesības vēlētājam pirms termiņa atsaukt savu balsi deputātam, prezidentam, ja tas zaudējis vēlētāju uzticību.

Vienlaikus partija sola Latvijas hidroelektrostaciju saražoto elektroenerģiju nenodot pārdošanai “Nord Pool” biržā, samazināt PVN atsevišķām nozarēm, produktu vai pakalpojumu grupām, kā arī pensijas neaplikt ar nodokļiem, paredzot, ka minimālā pensija – ne mazāka par valstī noteikto minimālo darba algu.

Tāpat partija vēlas noteikt tarifu griestus “Latvijas Valsts mežu” šķeldai pašmāju tirgum, samazināt elektroenerģijai sadales un pārvades pakalpojumu izmaksas. “Republika” sola arī samazināt deputātu skaitu Saeimā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Valdis
Valdis

Driģeņu Partija

pikaso
pikaso

Nez, vai visi 115 zin, ka viņi ir iekļauti republikas sarakstā?

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Normāls projekts. Potenciāls zems, bet ir. Lai veicas

krams
krams

Visapkārt mēsli!

Ansis
Ansis

Diez par kuru Republiku te ir runa?

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Tas jāprasa koršenkovam un seļivanovai – fjodorovai. Varbūt par latvijas padomju sociālistisko republiku, nezinu

Apinis
Apinis

Bufetnieces dēlam Sandim smuki nosirmojuši deniņi.

Daile
Daile

Ģimene gatava izbraukumam piknikā. Sola arī desiņas un lētu alu… visi plāno atpūtas sezonu tā uz gadiem četriem, bet skaistums mājas kārtībā cik nu tas cienatiņā novērtējams Gan būs labi

jaunais nosaukums
jaunais nosaukums

“Mammas partija”.