Vējonis premjera amatam varētu izvirzīt kandidātu bez vairākuma atbalsta

Vējonis

Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu dot iespēju valdību veidot arī kandidātam, kuram nav vairākuma atbalsta, prezidents norādīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma”. Lai valdību izveidotu, gan būtu jāpanāk lēmums Saeimā, kur būtu jāsavāc vairāk nekā piecdesmit balsis.

Tieši šāds skaitlis pašlaik ir koalīcijai, kuru veido “Jaunā Vienotība”, Jaunā konservatīvā partija (JKP), Nacionālā apvienība un “Attīstībai/Par!”. Tādējādi prezidents varētu izvirzīt valdības vadītāju no šīs kombinācijas, bet divu nedēļu laikā viņam būtu jāparāda, ka iespējams iegūt vairākumu Saeimas balsojumā.

Šāds variants pastāv, jo “KPV LV” vēl nav devusi atbildi par piedalīšanos “Jaunās Vienotības” veidotā valdībā. Ceturtdien partijā paredzēts lēmums par to. “KPV LV” premjera amata kandidāts Aldis Gobzems iepriekš aicinājis biedrus balsot pret šādu rīcību, bet otrs līderis – Artuss Kaimiņš – bijis citās domās.

Vējonis uzsvēra, ka “KPV LV” solis nepiedalīties “Jaunās Vienotības” veidotajā valdībā būtu bezatbildīgs.

Pēc Vecgada konsultācijām prezidents esot optimistiskāks, ka janvārī varētu tikt izveidota valdība. Vējonis raidījumā stāstīja, ka pēc tik ilga laika valdības veidošanai redz arī to, ka vēlētāji sāk prasīt darbus no saviem priekšstāvjiem.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kaziņa
kaziņa

“Neatkarīgais” Vājonis ir pārbijies, jo nesanāk valdības veidotājos iebīdīt ZZS. Draud smaga lamāšana un par otro termiņu pat nav ko runāt.

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

Kad vecie .b lēži noraka Bordāna mēģinājumu izveidot valdību, tad visi rīkojās abildīgi.
Kad vecie b lēži noraka Gobzema mēģinājumu izveidot valdību, tad visi rīkojās atbildīgi.
Kad jaunie spēki norok veco blēžu mēģinājumu veidot valdību, tad pēkšņi KPV LV rīkojas bezatbildīgi…
Manuprāt, kaut kas īsti nav labi ar prezidentu, šobrīd neviens no MP kandidātiem pat nav ticis līdz Saeimas balsojumam. Šobrīd vispār valdību mēģina sastādīt cilvēki, kuri uz to nemaz nav aicināti…