Valsts prezidents Egils Levits pērn guvis teju pusmiljonu eiro lielus ienākumus

Egils Levits

Ilze Šteinfelde, neatkariga.nra.lv

Valsts prezidents Egils Levits līdzās prezidenta algai pērn saņēmis arī prāvu kompensāciju no Eiropas Savienības (ES) tiesas un ievērojamu mantojumu. Viņa kopējie ienākumi 2020. gadā sasnieguši 455 587 eiro, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā amatpersonas deklarācija. Ņemot vērā E. Levita noguldījumus bankās, ieguldījumus dažādos fondos un piederošo nekustamo īpašumu, viņu var uzskatīt par miljonāru.

Lielāko daļu no E. Levita pērnā gada teju 0,5 miljonu eiro lielajiem ienākumiem nodrošināja kompensācija no ES tiesas, kas bija 181 611 eiro, un 201 496 eiro lielais mantojums, ko E. Levitam atstāja Dace Valda Ose. Uz šī fona prezidenta alga – 71 520 eiro gadā – jau izskatās visai pieticīgi. Pērn E. Levits saņēma arī nelielu pensiju no Vācijas un procentus no “Luminor” bankā noguldītās naudas.

2020. gada beigās viņa bezskaidras naudas uzkrājumi bija pieauguši līdz 436 222 eiro, kas ir par 145 tūkstošiem vairāk nekā pirms gada, jo deklarācijā par 2009. gadu bija norādīti 290 829 eiro.

Savukārt finanšu instrumentos, lielākoties ieguldījumu fondos, E. Levits pērn bija ieguldījis 811 440 eiro.

Prezidenta īpašumā pērn bija 2009. gadā ražota “Mercedes-Benz” automašīna, kas reģistrēta 2019. gadā. Šī automašīna viņam piederēja, jau stājoties Valsts prezidenta amatā.

E. Levitam piederošo nekustamo īpašumu saraksts ir garš – divi dzīvokļi Rīgā, zeme Mārupē un Engurē, dzīvoklis Cēsīs, kā arī vairāki zemes gabali un ēkas kopīpašumā. Kopskaitā deklarācijā norādīti 12 dažādi nekustamie īpašumi. 2019. gada E. Levita amatpersonas deklarācijā bija norādīti deviņi nekustamie īpašumi. Tā kā E. Levits ienākumu deklarācijā par 2020. gadu nebija norādījis nevienu darījumu, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, tad jāsecina, ka neviens no jauniegūtajiem īpašumiem nav bijis dārgāks par 8600 eiro.

Neskatoties uz ievērojamajiem ienākumiem un uzkrājumiem, E. Levitam pērn ir izveidojušās parādsaistības 5496 eiro apmērā. Nevienā no viņa iepriekšējām deklarācijām parādsaistības nav minētas.

E. Levits Valsts prezidenta amatu pilda kopš 2019. gada vasaras. Stājoties amatā, amatpersonas deklarācijā viņš bija norādījis, ka ir uzkrājis 298 015 eiro, bet finanšu instrumentos ieguldījis 884 981 eiro. Viņa īpašumā tobrīd bija divi dzīvokļi Rīgā un viens – Cēsīs, kā arī divi zemes īpašumi Mārupes novadā, divi zemes un viens ēkas nekustamais īpašums Engures pagastā. Savukārt kopīpašumā prezidentam piederēja viens zemes īpašums Rīgā un deklarācijā neprecizēts nekustamā īpašuma veids. Deklarācijā bija norādīti kopskaitā 10 dažādi nekustamie īpašumi, tajā skaitā dzīvoklis Luksemburgā, ko viņš īrēja.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: neatkariga.nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kriminālā autoritāte
Kriminālā autoritāte

Sveiks, Egil! Esi lūdzu man labs čoms. Kā lūdzu atnāc vienu dienu arī pie reizes ar mani kaislīgi pabučoties, jo no manis taču gejs tik vien var iznākt, un pēc tam lūdzu dod man vēl vienu iespēju strādāt arī par Tavu miesassargu Valsts drošības dienestā, jo es Tevi tiešām mīlu no visas sirds vairāk par visu šajā pasaulē, un lūdzu kļūsti par manu jauno vectēvu! Jo man taču vajag vīru, nevis sievu, jo galu galā arī mans 2. mūža sapnis izskatās iet secen, jo ja pie 1. mūža sapņa man ir gluži kā ar likumu aizliegts atgriezties, lai tik man… lasīt vēl »

Pēdējais slepkava
Pēdējais slepkava

Sveiks, Egil! Ļoti labi, ka Tev iet tik labi, kā Tev iet, bet ļoti žēl, ka Tu attiecībā pret mani neesi tikpat žēlsirdīgs gluži kā daži labi Maskavas iedzīvotāji.

kalašnikovs
kalašnikovs

Šivermanis!

Skolnieciņš no Pokaiņu meža
Skolnieciņš no Pokaiņu meža

Egils Levits ir viens no nozīmīgākajiem 21. gadsimta latviešiem. Viņš ir mūsu tautas likumīgais prezidents. Viņš ir Latvijas patriots. Ar savu drosmi un centību viņš iedvesmo dažādu nozaru studentus sasniegt pasākumus. Pavadot savas darba gaitas Rīgas pilī, Prezidenta kungs veic ļoti nozīmīgu darbu tautas labā. Egils Levits godpilni pārstāv Latvijas un latviešu tautas intereses visā plašajā pasaulē. Lai arī šogad 4. maiju aizēno Covid-19 pandēmija, tomēr nezaudēsim ticību labajam. Uzvilksim kaklā pērkonkrustu. Iedegsim tumši zilu svecīti uz dzīru galda. Aizlūgsim visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu par mūsu tautas prezidentu. Lai visvarenais Pērkons – Debesu Tēvs svētī mūsu tautas varoni Egilu… lasīt vēl »

Skolnieciņš no Pokaiņu meža
Skolnieciņš no Pokaiņu meža

Jau kopš otrās Latvijas Brīvvalsts pirmsākumiem Egila Levita kungs darbojas visas latviešu tautas labā. Ar savu neatlaidīgo darbu viņš ir veicinājis Latvijas Republikas suverenitātes atjaunošanu. Mūsu tautas pašreizējais prezidents ar neviltotu degsmi rūpējas par mūsu tautu. Viņš ir cilvēks ar gaišu dvēseli un asu prātu. Viņš ir patriotisma etalons. Egila Levita kungs ir īsts latvietis gan garā, gan dvēselē. Viņā savijās eiropieša inteliģence un latviskie pirmsākumi. Pateicoties viņa veikumam, Latvija ir kļuvusi par turīgu un plaukstošu valsti. Šodien, 4. maijā, šajā svētīgajā vakarā aizlūgsim visvareno Pērkonu — Debesu Tēvu par Egīlu Levitu! Lūgsim visvarenajam Pērkoņtēvam, lai Pērkoņtēvs svētī mūsu Valsts… lasīt vēl »

Ložņa
Ložņa

Nu apbrīnojami, nav kā man nabagam. Mantojumā 370 eiro un 2 tūkstoši vērta sabrukusi vistu kūts,kas apaugusi ar pieciem kārklu krūmiem+ slepkavnieka vajāšana.

kalašnikovs
kalašnikovs

Kamēr būs aitas un auni-cirpēju labklājība augs!