Valsts amatpersonas arī nākamgad dzīvos kā nieres taukos – kuram cik pieliks pie algas?

Siliņa, Ašeradens, Kariņš

Valsts kanceleja jau vasaras sākumā aprēķināja, kāds atalgojums 2024. gadā pienākas valsts amatpersonām, atgādina nra.lv. Kā rāda aprēķini, valsts svarīgajām personām jostas sajozt nenāksies, ko nevar teikt par parasto tautu – nodokļu maksātājiem.

Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta, Satversmes tiesas priekšsēdētāja un Augstākās tiesas priekšsēdētāja atalgojums pirms nodokļu nomaksas 2024. gadā būs 8440 eiro mēnesī, nerēķinot piemaksas. Salīdzinot ar šo gadu, valsts augstākās amatpersonas saņems par 478 eiro lielāku pamatalgu.

Ministru algas noteiktas 7475 eiro apmērā (+ 423 eiro, salīdzinājumā ar šo gadu), bet parlamentārie sekretāri atalgojumā saņems 6631 eiro, kas ir par 375 eiro vairāk nekā šogad.

Saeimas deputātu pamatatalgojums 2024. gadā noteikts 4220 eiro apmērā – par 239 eiro vairāk nekā 2023. gadā.

Rīgas mēra alga sasniegs 7234 eiro, kas ir par 405 eiro vairāk nekā šogad.

Finanšu izlūkošanas dienestā strādājošo maksimālais iespējamais atalgojums noteikts 11 476 eiro apmērā – par 650 eiro vairāk nekā šogad.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


16
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaža
Kaža

Uzpūtīgi,uz sociālo taisnīgumu čurajoši kolaborantu 4.maija klons.

Reze
Reze

Ne jau visas valsts amatpersonas tikai treknākie no speķainākajiem – padomju nomenklatūra, īpāsi pietuvinātie Lai tad tālāk valsti dzenot parādos laimīgi būtu. Naudiņa birs tikai īpašajiem trūkumcieējiem. Lielākā daļa valsts amatpersonu (sākot ar policistiem) paliek konstantā gaidīšanas režīmā

Joske
Joske

Sen vajadzēja iedibināt kārtību, ka algas valsts pārvaldē ir atkarīgas no IKP augšanas. Ja IKP auga par 2% gadā alga paliek tāda pati, ja aug vairāk, tad par katru IKP +1% pie algas + 10% , ja mazāk, tad par katru IKP -1% no algas -20%. Var jau arī drastiskāk ar progresivitāti, bet valsts pārvaldes algas sen bija jāsasien ar IKP augšanu un dilšanu. Protams tur jāietilpst visiem sākot no premjera, deputātiem līdz katram valsts pārvaldes ierēdnim.

Kuriķis
Kuriķis

IKP tomēr neder. Apskaties formulu. Ar tavu piedāvājumu 4 gadus valdībai vienīgais mērķis būs vairāk miljardus aizņemties valsts vārdā. Pēc tam kaut plūdi. Jo vairāk aizņemas jo lielāks IKP.

Jeblonskis
Jeblonskis

Es to IKP jau apšaubiju kaukādā 95. gadā, skolā.
Bet ekonomikas skolotājs (pašiecelts lohs, kā jau visi tajā laikā) tik daudz ļerkstēja tukšu, ka nebij jēgas argumentēt.

Korčagins
Korčagins

Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta, Satversmes tiesas priekšsēdētāja un Augstākās tiesas priekšsēdētāja atalgojums pirms nodokļu nomaksas 2024. gadā būs 8440 eiro mēnesī, nerēķinot piemaksas. Salīdzinot ar šo gadu, valsts augstākās amatpersonas saņems par 478 eiro lielāku pamatalgu. Ministru algas noteiktas 7475 eiro apmērā (+ 423 eiro, salīdzinājumā ar šo gadu), bet parlamentārie sekretāri atalgojumā saņems 6631 eiro, kas ir par 375 eiro vairāk nekā šogad. Saeimas deputātu pamatatalgojums 2024. gadā noteikts 4220 eiro apmērā – par 239 eiro vairāk nekā 2023. gadā. Rīgas mēra alga sasniegs 7234 eiro, kas ir par 405 eiro vairāk nekā šogad. Finanšu izlūkošanas dienestā… lasīt vēl »

Aurēlijs
Aurēlijs

Ko tas Krišjānis vēl ķīķerē uz Eviku?

Šmardajobodōns
Šmardajobodōns

Galnais ka vergturiem viss labi.
kroplēnu tautelei neko nevajag.

Rinka
Rinka

Es nesu nekāda niere. Es esu foreļu kaviārs

Pateicīgā latvāņu nācija
Pateicīgā latvāņu nācija

Dzīvo vien savos taukos labāk nekā citu dibenos

Trulā vaņku tauta
Trulā vaņku tauta

Pielūdz savu Putleru, kaut gan tas ved Krieviju postā.

RPal
RPal

Vai ta beidzot neaizrīsies ?

tabita juste
tabita juste

Pretekļu perējums-pelējums-aizslēgt durvis un smieklu vent iļgāzi atskrūvēt-un varēs tauta bēru mielastā atlaist nervus

Gada glezna
Gada glezna

Latvijai draud defolts. Tas nozīmē, ka ierēdņi paliks bez finansējuma. Ja reiz Latvijas parāds ir ap 20 miljardiem, tad drīz ne pie kādiem nosacījumiem nedos uz parāda. Inflācija ātri noēd uzkrājumus, tā ka ierēdniecība būs pie bada. Šobrīd tiem nejēgām liekas, ka naudas ir ļoti daudz, un tāpēc var ignorēt nodokļu masātājus, taču krīzes situācijā nodokļus nemaksās, un tikai tad ierēdņi sapratīs, ka ne jau viņi ir tie nodokļu maksātāji.

levitkucins
levitkucins

Plebeji lai sūkā lāstekas. Lsi iedomājas, ka tie ir burkāni

putlerkuce
putlerkuce

Ej, pasūkā Ušakovam!