Valdības maiņa kompensācijās izmaksās 322 000 eiro

Līdz ar valdības maiņu valsts dažādām kompensācijām plāno izmaksāt 321 971 eiro, liecina Valsts kancelejas sagatavotais rīkojuma projekts.

Tajā norādīta, ka saistībā ar Ministru kabineta maiņu un jaunās valdības izveidošanu Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums paredz kompensāciju izmaksu vairākām bijušo ministru konsultatīvajām amatpersonām, kā arī parlamentārajiem sekretāriem, vēsta Jauns.lv.

Ekonomikas ministrijai nepieciešamais finansējums ir 45 462 eiro, tostarp kompensācijām par neizmantotajām atvaļinājuma dienām – 15 228 eiro, atlaišanas pabalstiem – 21 556 eiro, bet darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām – 8678 eiro.

Iekšlietu ministrijai kompensāciju izmaksai nepieciešami 18 319 eiro, tostarp kompensācijām par neizmantotajām atvaļinājuma dienām – 5851 eiro, atlaišanas pabalstiem – 9000 eiro, bet darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām – 3468 eiro.

Labklājības ministrijai kopumā nepieciešami 13 884 eiro, tostarp kompensācijām par neizmantotajām atvaļinājuma dienām – 5159 eiro, atlaišanas pabalstiem – 6075 eiro, bet darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām – 2650 eiro.

Satiksmes ministrijai tiek prasīti 35 797 eiro, tostarp kompensācijām par neizmantotajām atvaļinājuma dienām – 8653 eiro, atlaišanas pabalstiem – 20 311 eiro, darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām – 6833 eiro.

Kultūras ministrijai nepieciešami 47 449 eiro, tostarp kompensācijām par neizmantotajām atvaļinājuma dienām – 21 393 eiro, atlaišanas pabalstiem – 16 999 eiro, darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām – 9057 eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai nepieciešami 25 042 eiro, no kuriem atlaišanas pabalstiem nepieciešami 20 262 eiro, bet darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām – 4780 eiro.

Veselības ministrijai prasa 43 498 eiro, no kuriem kompensācijām par neizmantotajām atvaļinājuma dienām – 11 315 eiro, atlaišanas pabalstiem – 23 880 eiro, bet darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām – 8303 eiro.

Zemkopības ministrijai nepieciešami 35 526 eiro, Aizsardzības ministrijai – 33 414 eiro, bet Klimata un enerģētikas ministrijai – 23 580 eiro.

Izdevumus plānots segt no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”.

Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone, komentējot pašu ministru kompensācijas, sacīja, ka

Ministru kabineta loceklis, atstājot amatu, saņem atlaišanas pabalstu vienas mēnešalgas apmērā.

Pabalstu izmaksā mēneša laikā no dienas, kad attiecīgā amatpersona beigusi pildīt amata pienākumus, ja šī amatpersona sniegusi apliecinājumu, ka tā amata zaudēšanas brīdī nav Saeimas deputāts, mēneša laikā no dienas, kad noslēgusies amata pienākumu pildīšana, un nav apstiprināta par Ministru kabineta locekli, iecelta parlamentārā sekretāra amatā vai iestājusies Saeimas sastāvā.

Tāpat apliecinājumā jāapstiprina, ka pēc atbrīvošanas no ministra amata persona neturpina pildīt Valsts prezidenta padomnieka, Ministru kabineta locekļa konsultatīvās amatpersonas vai darbinieka pienākumus, un mēneša laikā pēc amata pienākumu pildīšanas nav uzsākusi Valsts prezidenta padomnieka, Ministru kabineta locekļa konsultatīvās amatpersonas vai darbinieka pienākumus.

Attiecīgi kompensāciju saņem tie aizejošās valdības ministri, kas iesnieguši minēto apliecinājumu.

Vai kāds no bijušajiem ministriem šādu apliecinājumu jau ir iesniedzis, Jirgensone nezināja teikt.

Kā ziņots, 15.septembrī Saeimas vairākums apstiprināja Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta “Jaunā vienotība” (JV), ZZS un “Progresīvie”, savukārt JV iepriekšējie partneri – AS un Nacionālā apvienība – ir nonākuši opozīcijā.

Avots: Jauns.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Milda
Milda

Rinkeviča ietirgošana dārgi maksā !

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Mums ne jau viņiem

Krišs
Krišs

Man tomēr labāk patīk čamdīt Eviku.

Menģelsons
Menģelsons

Akal jau latviešiem skauž.

iekšā ārā
iekšā ārā

Vai tik tur bildē nav tā, kas palika ar garu degunu?

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Tie jau tikai ražas svētki

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Bet par ko kompensācija Klimaksa ministram Čudaram? Viņš tak strādāt tā arī nesāka

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Par silto septembri

Vanga
Vanga

Paredzat nākošā gada budžetā attiecīgu kompensāciju sadaļu, lai nav atkal jāgrābj no neparedzētiem līdzekļiem.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Latvāņi par banketu samaksās. Neuztraucās

Pazemīgā urlu tauta
Pazemīgā urlu tauta

Dievs svētī mūsu dižo Vadoni Vlaģīmiru Vlaģimīroviču !

Evika
Evika

Negrābsties, Janka !