Valdība vienojas celt nodokļus

valdība nodokļi

Valdošās koalīcijas partneri panākuši vienošanos par sociālo iemaksu pieaugumu. Savukārt par lielāku iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes progresivitāti diskusijas vēl turpināsies. To žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Sociālās iemaksas iecerēts celt, lai palielinātu veselības aprūpes finansējumu. Paredzēts, ka sociālās iemaksas solidāri – pa pus procentpunktam – pieaugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Savukārt nodokļu nemaksātājiem varētu būt noteikts speciāls maksājums, vēsta nra.lv.

Attiecībā uz IIN progresivitāti koalīcijas partneri vēl sagaida Finanšu ministrijas aprēķinus, lai turpinātu diskusijas.

Lai vienotos par šādu kompromisu, bija nepieciešamas gan partiju tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS), gan arī visas koalīcijas kopīgās diskusijas.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
AmālijaJānis
AmālijaJānis

Lūdzu paskaidrojiet, kā nodokļu palielināšana skars pensionārus. Mana pensija ir 288 eiro un nepārtrauktais darba stāžs 43 gadi.