Valdība atliek lemšanu par Jaunzemes pārcelšanu uz Finanšu ministriju

Ieva Jaunzeme

Valdība otrdien atlika jautājumu par no amata atstādinātās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes pārcelšanu Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amatā.

Jaunzeme izteikusies, ka neredz loģisku pamatu viņas plānotajai rotēšanai. Atstādinātā VID vadītāja uzskata, ka iemesls varētu būt viņas paveiktais korupcijas novēršanā.

FM iepriekš komentēja, ka Jaunzemes rotācija nekādā veidā nav saistīta ar disciplinārlietu, kas ierosināta par vairāku vadošu VID darbinieku aizturēšanu aizdomās par dažādiem noziegumiem. Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amats ir vakants. Jaunzemes zināšanas un prasmes – 26 gadu darba pieredze valsts pārvaldē, nevalstiskajā sektorā un labas kompetences stratēģisku jautājumu risināšanā un koordinācijā – atbilstot departamenta direktora amata pienākumu izpildei. Arī Jaunzemes praktiskā darba pieredze VID, īstenojot atsevišķus ēnu ekonomikas ierobežošanas uzdevumus, esot atbilstoša departamenta direktora pienākumu veikšanai un varot būt lietderīga ēnu ekonomikas mazināšanas politikas pilnveidošanas jomā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Yes
Yes

Nekaunības šai kudzenei netrūkst

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Mūsu reiriņš vēl ir pie varas. Neaizmirstiet to