Vai tagadējā kultūras ministre Logina savulaik nav pārkāpusi ētikas kodeksu, Rīgas domē dāsni dalot naudu savējiem un pati sev?

Pietiek.com

Partijai “Progresīvie” korumpantu izķeršana un audzinoša pirksta kratīšana attiecas tikai uz citiem partneriem. Pašu rindās vārdam “godprātība” ir daudz šķirkļu un locījumu. Kā vienu no piemēriem var minēt kultūras ministri Agnesi Loginu (P), kas jau līdz šim ir iekļuvusi ne vienā vien peripetijā, gan audzinot par Latvijas valodu, gan paplašinot kultūras šķirkli uz “datorspēlēm”.

Līdz kultūras ministres amatam viņa  ieņēma amatus Rīgas valstspilsētas pašvaldībā un bija Budžeta līdzekļu sadales komisijas locekle, Rīgas domes Privātpersonu organizēto kultūras un mākslas nozares pasākumu līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas locekle, Privātpersonu organizēti Rīgas kultūras pasākumu kalendāra pasākumu līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas locekle. Šie amati ir visai iekārojami, jo tajos lemj par naudas piešķīrumu dažādām biedrībām.

Interesants fakts, ka, esot šajās pašvaldības komisijās, A. Logina ir bijusi ieinteresēta, lai tiktu piešķirts konkrētais finansējums Rīgas Starptautiskajam kino festivālam, reģ. nr. 40008217350, kurā pati darbojusies.

To apliecina pērn iesniegtā A. Loginas valsts amatpersonas deklarācija, kurā redzams ka partijas “Progresīvie” tobrīdējā Rīgas domes deputāte Agnese Logina no Rīgas Starptautiskā kino festivāla (reģ. nr. 40008217350) saņēmusi ienākumus 2437,34 eiro apmērā.

Atklāts ir jautājums, vai tagadējā kultūras ministre savulaik nav pārkāpusi ētikas (un ne tikai) robežas, ceļot roku “par” vai “pret” finanšu līdzekļu piešķīrumu ar sevi un partiju saistītu cilvēku organizācijām? Ņemot vērā, cik ļoti “Progresīvie” uzsver caurspīdīgumu, godīgumu un ētisku rīcību Rīgas domē, vai nebūtu svarīgi atbildīgajām Rīgas domes struktūrām izvērtēt A. Loginas interešu konfliktu?

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vērotājs
Vērotājs

Ō! Būtu arī jāpavētī, kā darbojas Kultūrkapitāla fonds, kas KM pakļautībā. Tur arī nav skaidri naudas piešķiršanas kritēriji un definēti atteikumu iemesli. Ar kultūras naudām ir interesanti.

ērce
ērce

Kariņa kungam “Progresīvie” un padomiskie lembergieši patīk daudz labāk nekā latviskie AS un NA.

bosiks
bosiks

JV vienmēr patīk labāk tie, kas laiza JV pēcpusi.

Finks
Finks

Kā jau tas pieņemts mākslas sieviešu pasaulē cīņai par prīmas pozīciju der jebkuri līdzekļi. Izskatās, ka tās mākslas ko ministre vāji pazīst vai nepatīk būs spiestas pretoties ne visai dabīgai nāvei.

Kultūrists
Kultūrists

Ļoti iespējams. Bet man kaut kā liekas, ka drīz sāksies atkal šiverēšana ap koncertzāles būvniecību vai ko tamlīdzīgu. Šitie ļaudis uztver tikai skaitļus, kas ar 8 cipariem rakstāmi…. Varbūt kļūdos, kam negadās….