Vai arī “9.maija pielūdzēji” godinās Latviju? Plāno pabeigt darbus, lai nojauktā “okupekļa” parkā valsts svētkos varētu nolikt piemiņas svecītes, klāsta Rīgas vicemērs

Uzvaras piemineklis

Uzvaras parka pārbūvi Rīgā plāno pabeigt tuvāko nedēļu laikā, lai jau Lāčplēša dienā iedzīvotāji tur varētu nolikt piemiņas svecītes. Savukārt parkam blakus 11. novembrī gaidāms parka simtgades pasākums.

Tā teica Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (Nacionālā apvienība / Latvijas Reģionu apvienība) intervijā Latvijas radio.

Tas, protams, būtu lieliski, ja līdz ar “okupekļa” krišanu būtu mainījusies arī pie tā kā pie svētuma gājēju domāšana un tie, kas pielūdza “9.maiju”, sarkano neļķu vietā uz atjaunoto parku dosies, lai iedegtu svecīti, godinot par Latvijas valsti kritušo varoņu piemiņu.

Taisnības labad jāatgādina, ka pēc Latvijas brīvības cīņu beigām parks ieguva Uzvaras laukuma nosaukumu par godu uzvarai pār bermontiešiem. Tā ka Rīgas vicemēra Edgara Ratnieka doma ir skaidra, bet, iespējams, daudzu (turklāt nebūt ne pret Latvijas neatkarību naidīgi noskaņotu) cilvēku apziņā Uzvaras parks vairāk saistās ar dzerstiņiem un dažādu pretvalstiski noskaņotu elementu ālēšanos 9.maijā.

Cerēsim, ka līdz ar “okupekļa” izbeigšanos, ir beigusies arī 9.maija slavināšana.

Latvijas radio intervija ar Rīgas vicemēru Edvardu Ratnieku.
Avots: lsm.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
mitjka
mitjka

paradoks – līdz šim pēc nojaukšanas bija klusums un miers ,bet te pēkšņi nāk NA un saka ka varētu svecītes likt ,kāpēc vispār šo vietu vajag iezīmēt ? uzart lauku un pļavu un salaist kurmjus lai rušina :)

dr.NO
dr.NO

Nevajag sasteigt. Vispirms vareetu izvietot mediciiniskaas sveciites, taas, kas pret hemoroiidiem. Tad jau redzees, kaa taa lieta iet ;-)

Gaišais
Gaišais

Ugnskurus dedzināt un dejot ap tiem, dziedot tautasdziemas latviešu valodā 11. novembrī.

mitjka
mitjka

butu jau nu vispirms sētu/robežu sakārtojuši pirms ķeras pie savām ego izklaidēm

zvaigzne
zvaigzne

Ideja par rubuli! Tad jau ta vajadzēja teikt, katas okupeklis ir novecojis un būs jauna eikūmiska vieta visiem gad;ijumeim, kur naks ne tikai 9. maija, bet arī citas reizes. saprotams, kāpēc tik leni tas viss gāja – jāsaskaņo taču nacionāļiem viss ar Maskavu, citadi v;el bez naudas paliks. sankcijas taču!

Seniors
Seniors

Neticu, ka pils mūri apmainīs ar ko citu lai arī cik skaisti tas skanētu.

aka
aka

nevajadzētu mainīt. man tas uzvaras parks vēl asociējas ar to briesmīgo pieminekli.