Vāc parakstus par Rīgas vicemēra Ķirša atbrīvošanu no amata

Vilnis Ķirsis

Rīgas domes deputātu frakcija “Saskaņa” vāc parakstus par vicemēra Viļņa Ķirša (JV) atbrīvošanu no amata.

Neskatoties uz to, ka ilgstoša snigšana Rīgā bija no 29.novembra līdz 3.decembrim, Rīgas ielas vēl pašlaik esot katastrofālā stāvoklī, pauž frakcijā. Ledus uz brauktuvēm pat uz maģistrālajām ielām saglabājās nedēļu pēc nokrišņiem, norāda “Saskaņa”.

Opozīcijas politiķu ieskatā, Ķirsis, kurš esot tieši atbildīgs par pilsētas satiksmes jautājumiem, esot parādījis tikai to, ka nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem un no tā ciešot rīdzinieki.

Avāriju skaits Rīgā esot palielinājies gandrīz par 50%, apgalvo “Saskaņa”. Dramatiski esot pieaudzis traumu skaits, kas ir gūtas uz ietvēm un ielām.

“Ņemot vērā, ka Vilnis Ķirsis nav spējīgs uzņemties atbildību par pienākumiem, ar kuriem pats netiek galā, mūsu frakcija ir sākusi parakstu vākšanu par tā atbrīvošanu no amata pienākumu pildīšanas nekompetences dēļ,” norāda “Saskaņa”.

Pirmdien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā tika ziņots par situāciju Rīgas ielās. Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods informēja, ka 1. un 2.kategorijas ielās situācija esot laba.

3.kategorijas ielās piebrauktais sniegs kūstot, tādēļ esot nepieciešama papildu kaisīšana. Taču arī 3.kategorijas ielās situācija esot atbilstoša uzturēšanas līgumā noteiktajam.

Vaivods informēja, ka no aptuveni 3 miljoniem eiro, kas bija paredzēti ielu uzturēšanai decembrī, esot izlietoti 88%, tādēļ nākamajā gadā būšot nepieciešami papildu līdzekļi ielu uzturēšanai.

Pagājušajā nedēļā ar sāli nokaisīts 51 000 kvadrātmetrs Rīgas ielu brauktuvju. No pilsētas izvesti 22 754 kubikmetri sniega, aktīvi esot tīrītas pieturvietas, tekņu zonas un gājēju pārejas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: skaties.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
prokurors
prokurors

Šitas tūtiņdreijers sen par publiski sarunātiem meliem bija jāizliek aiz durvīm. Staķīši glābjot dzīvības?!? Drīzāk tie var tās atņemt. Tādā garā arī par ielu tīrīšanu.

PILSONIS
PILSONIS

nost ar ĢIRSI, arī STAĶI.