Turlais gāzts no Rīgas mēra amata

Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) nav izturējis uzticības balsojumu, līdz ar to zaudēja galvaspilsētas mēra amatu.

Neuzticību Turlajam izteica 31 deputāts – visa opozīcija, pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš un “Neatkarīgo deputātu frakcija”, ko veido četri no “Saskaņas” izslēgtie politiķi Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks.

Turlā palikšanu amatā atbalstīja 28 koalīcijas deputāti un opozīcijas deputāts Imants Keišs (JKP).

Pēc balsojuma rezultātu paziņošanas Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR) izsludināja sēdes pārtraukumu un sasauca visus frakciju vadītājus uz tikšanos.

Ja divu mēnešu laikā Rīgai netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga rosināt domes atlaišanu.

urlais Rīgas domes priekšsēdētāja amatā tika ievēlēts 30.maijā un īsi pēc koalīcijas šķelšanās, kad no partijas “Saskaņa” tika izslēgti četri deputāti, opozīcija rosināja neuzticības balsojumu Turlajam, lai pārliecinātos, vai viņš joprojām ir spējīgs nodrošināt sev vairākuma atbalstu.

Rīgas domes valdošās koalīcijas “šūpošanās” sākās pirms vairākiem mēnešiem, kad ilggadējais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un vicemērs Andris Ameriks (GKR) paziņoja par kandidēšanu Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Vairākus mēnešus priekšsēdētāja pienākumus pildīja Oļegs Burovs (GKR) un valdošā koalīcija norādīja, ka par nākamo pilsētas mēru lems tikai pēc vēlēšanu rezultātu saņemšanas.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Una
Una

Ģenerāli , piedod viņiem , jo muļķīši nesaprot , ko dara !