Truksnis padomnieka amatā Jūrmalas domē saņems lielāku atalgojumu nekā būdams mērs

Gatis Truksnis

Ceturtdien, 22. decembrī, Jūrmalas domē notikusi ārkārtas sēde, kurā deputāti nolēmuši paaugstināt sev algas. Tomēr dome oficiālu informāciju par sēdē lemto nesniedz un aicina gaidīt, kad tā tiks publicēta pašvaldības mājaslapā.

Kā LTV Ziņu dienestu informēja NA frakcijā, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS/ZS) no nākamā gada saņems 5915 eiro mēnesī. Šogad domes priekšsēdētāja atalgojums bija 3852 eiro, tādējādi viņas alga palielināta par 54%.

Priekšsēdētājas vietnieks Jānis Lediņš (ZZS/ZP) līdzšinējo 3386 eiro vietā saņems 4550 eiro, kas ir algas kāpums par 34%. Algu kāpums ir paredzēts arī komiteju priekšsēdētājiem un domes deputātiem.

Jūrmalas domes priekšsēdētājas padomnieks, iepriekšējais mērs Gatis Truksnis (ZZS/ZP) turpmāk saņemšot algu 4732 eiro, kaut iepriekš kā mērs viņš saņēma pat zemāku atalgojumu – 3852 eiro.

Algas tiks paceltas arī pārējiem domes darbiniekiem.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti liecina, ka 70% Jūrmalas iedzīvotāju ir apmierināti ar pašvaldības darbu, bet 87% pauduši apmierinātību ar dzīvi pilsētā, pauda Lediņš. 2013 .gada aptaujā pašvaldības darbu pozitīvi novērtēja tikai 14% iedzīvotāju.

Savukārt

pašvaldības vēlēšanās Truksnis saņēmis vairāk vēlētāju “plusiņu” nekā jebkurš cits mērs.

Tie arī ir šie kritēriji, kas apliecina, ka gan pašvaldība kopumā, gan arī Truksnis strādāja labi, teica Lediņš.

Covid-19 pandēmijas laikā algas bija iesaldētas, bet tagad pašvaldība var atļauties algu palielinājumu, uzskata domes priekšsēdētāja vietnieks.

Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (NA), kurš kopā ar partijas biedru Jāni Asaru un Uldi Kronblūmu (“Tev, Jūrmalai”!”) pašvaldības domes sēdē balsoja pret algu palielināšanu, pauda, ka negribēto algas pielikumu izlietošot savām sabiedriskajām aktivitātēm, organizējot sporta, kultūras aktivitātes un sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām.

Jūrmalas domes ārkārtas sēde tika sasaukta ceturtdien plkst.11, un tās darba kārtībā bija arī punkts par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu amatpersonu un darbinieku atlīdzību. Sēdē pieņemtos lēmumus domes sabiedrisko attiecību nodaļā ceturtdien neatklāja.

Ministru kabineta publiskotā informācija par vēlēto amatpersonu mēnešalgu apmēru 2023. gadā liecina, ka maksimālais pieļaujamais atalgojums valstspilsētas domes priekšsēdētājam, ja pilsētā ir vairāk nekā 20 000 iedzīvotāju, ir 5915 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet priekšsēdētāja vietniekam – 4550 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Savukārt deputātiem noteikts maksimālais atalgojums ir 1820 eiro pirms nodokļu nomaksas. Pašvaldību darbiniekiem algas nosaka, vadoties no izpilddirektora algas līmeņa.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ome
Ome

Jūrmala sodīs Truksni ar ievēlēšanu nākošajā Domē !

rusofobs
rusofobs

Kursa biedru būšana?

noriebies
noriebies

Jūrmala pārdota utainiem !!!

no malas skatoties
no malas skatoties

Ne tikai, arī lembersuņiem.

nacionālists vasja dzintars
nacionālists vasja dzintars

Man pofig. Es dzīvoju Siguldā. Uzstellējām uz viena maza tiltiņa sešus sarkanbaltsarkanos. Lai latvieši domā, ka viņi dzīvo Latvijā

Hav
Hav

Jā, nu austrumu zaļie draugi izdarījuši demokrātijā Jūrmalā kā čempioni. Elektorāts, Temīda un KNAB klusē. Vienkārši moins.

nakta
nakta

Sievetyēm ir tisības izpausties – nevar taču zemnieku sproģe te [ar aldziņu, kas zemmaka par ministru kaut pirkstiņu kustināt. Ni kā var nenovertēt sieviešu patiesās vajadzības? Nobalsoja, pārskaitīja un sektas zemnieku pudeles brāli jau arī vajag pabalstīt Nevekl jau līdz dakterīšu algai un valsts iestžū direktoru palīgiem, bet sava iztikāna sanāks

levitkucins
levitkucins

Es arī dzīvoj Jurmalā. Man kaimiņš šeplers. Tos lembes zaļzemniekus vaig močīt. Ruksnis ir lembes stipendiāts. Tāds jānomaina uz kādu sievieti. Osipovu vai kucinu. Vai Ņenašavu. Vai kasparu briškenu.

Čarlijs Čaplins
Čarlijs Čaplins

Gloriju ?

Forši
Forši

Truksnim būs nauda narkotikām, nebūs jālaupa uz ielas un jāuzlauž vasarnīcas.

Krim vaš! Jurmala naša!
Krim vaš! Jurmala naša!

Lai tie Jūrmalas krievi maksā no saviem nodokļiem. Jūrmalā latviešu ir 30%. Man neskauž, ka viņi saņems labas algas

Ha Ha
Ha Ha

Protams, alga jāpaaugstina! 5 000 sodu, tak uzlika!

Rietumu Burka
Rietumu Burka

Gatjis naš čelovek. Harošij puika