Trīs partiju sadarbība un ministra postenis “Progresīvajiem”: Kariņš iezīmē koalīcijas aprises

Krišjānis Kariņš

“Jaunā vienotība” (JV) piedāvās “Apvienotajam sarakstam” (AS) un Nacionālajai apvienībai (NA) noslēgt sadarbības memorandu par koalīcijas veidošanas principiem, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu žurnālistiem pauda Ministru prezidentu Krišjānis Kariņš (JV).

Līdz ar to tiktu veidota skaidra trīs partiju koalīcija, uzsvēra Kariņš.

Reizē JV ir gatava vienu no savā atbildībā paredzētajiem ministru posteņiem ļaut ieņemt “Progresīvo” pārstāvim.

Tātad iezīmējies, ka nākamo valdību veidos triju politisko spēku koalīcija – JV, AS un NA, šodien pēc tikšanās ar JV līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Savukārt JV un “Progresīvajiem”, ja paši to vēlēsies, ir iespēja noslēgt divpusēju sadarbības līgumu par darbu Saeimā, secināms no Levita paustā. Tas, vai “Progresīvie” šādu līgumu vēlētos slēgt, ir “liels jautājums”, pauda prezidents.

Šonedēļ trīs koalīcijas partneri mēģinās parakstīt sadarbības memorandu, kas būtu kā koalīcijas pamats un kurā būtu izklāstīti koalīcijas darba principi un valdības turpmākās politikas programma, sacīja Levits. Ja tas tiks parakstīts no visām trim pusēm, uzreiz tikšot sākts intensīvs darbs pie jaunās valdības deklarācijas, kurā, kā norādīja prezidents, valdības darbības modelis būs iezīmēts konkrētos tās projektos un rīcībā.

Valdības deklarācijā būšot minēti daudzi punkti dažādās jomās, par kuriem trim minētajiem iespējamās koalīcijas partneriem nāksies rast vienošanos, atzīmēja Levits. Viņš arī uzsvēra, ka termiņš, kādā partneriem būtu jāvienojas, nav galvenais – svarīgāk esot panākt nopietnu valdības deklarāciju.

Ja šī koalīcija darbosies, tad balsu vairākums ir nodrošināts, pauda Levits, atbildot uz jautājumu par koalīcijas balsu vairākuma stabilitāti. Turklāt, ja JV un “Progresīvo” vienošanās izdosies, tad atsevišķos jautājumos būs iespējams nodrošināt vēl lielāku balsu pārsvaru, sacīja prezidents. Pēc viņa teiktā, pamatā ir jābūt stingrai koalīcijas disciplīnai – koalīcijai ir jābūt vienotai un jāsagatavo visi lēmumi tā, lai partneri var attiecīgos likumprojektus atbalstīt vienbalsīgi.

Valsts prezidenta ieskatā šīs partijas veidos valdību, kas noturēsies amatos visus četrus tās pilnvaru gadus. “Par pagaidu valdību nevar būt runas – ir nopietni jāgatavojas nākamajiem četriem gadiem,” sacīja Levits, uzsverot, ka valdībai šajā laika periodā ir jābūt stabilai un ar skaidru programmu.

Vaicāts, vai viņš ir apmierināts ar koalīcijas sarunu tempu, Levits atbildēja apstiprinoši, sakot, ka valdības programmas sagatavošana nākamajiem četriem gadiem prasa lielu darbu.

Pēc prezidenta teiktā, valdības veidošanas sarunas vēl turpināsies.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
noriebies
noriebies

Beidzot, ar trīs nedēļu nokavēšanos, kankariņš veidos valdību @!

Beāte
Beāte

Nav Likumā nekādi memorandi , NA un AS neparakstat nekādus fantāzijas memorandus , gatavojat tikai Valdības deklarāciju , kas jādara un kas ir atbildīgais .

levita pautlaizis kariņš
levita pautlaizis kariņš

Gan jau atradīsim veidu kā apmuļķot latviešus

Kāriņš
Kāriņš

Skaisti šeftēt muļķu zemē , no aizņemtās naudas sev par 52% paceļu algu , tagad iemuļļāšu pa kluso koalīcijā Progresīvos genderus , tie naivie NA un AS nemaz nepamanīs !

latvietis
latvietis

Jūs, urlas, protiet tikai apmuļķot mužikus, iestāstot tiem ka ukraiņi jums uzbrūk.

Mundra
Mundra

Cerams , ka NA un AS neļaus Kariņam sevi tik prasti piedir–

levitkucins
levitkucins

Latvijas Propagandas Televīzija ar saviem RSU ekspertiem izskalos tā smadzenes, ka tauta i nesapratīs, ka to jāj pa pilnu programmu. He he

Kūciņa
Kūciņa

Domāji to prasto Slotu Rozentāli , zems intelekts !

Jānis
Jānis

Tad pēc analoğijas , AS no savām ministru kvotām vienu ministra vietu piešķirs LPV , Šleseram , un NA vienu vietu ZZS , loğiski !