Tavars: Valsts prezidenta Levita loma krīzes risināšanā ir ļoti nožēlojama; aicina “izlīst no alas”

Egils Levits

“Ja atklāti runājam, situācija no Valsts prezidenta puses ir ļoti nožēlojama,” par Egila Levita lomu krīzes risināšanas procesā TV24 skarbi izteicās Edgars Tavars, Latvijas Zaļās partijas un ZZS valdes priekšsēdētājs.

“Es tiešām sagaidītu no prezidenta puses kādu reālu rīcību. Ko viņš ir darījis šajā laikā? Iznācis ārā ar pāris smuki sagatavotiem tekstiņiem, ar aicinājumu būt aktīvākiem, un tas ir arī viss. Viņam ir tiesības sasaukt Ministru kabineta ārkārtas sēdi, var novadīt to, uzlikt savu dienaskārtību – ko viņš ir izdarījis? Ko viņš ir darījis šajā laikā? Iznācis ārā ar pāris smukiem, viņa reklāmistu sagatavotiem tekstiņiem un tas arī viss – nolasījis no lapiņas. Kur tu esi reāli kaut ko izdarījis?

Reālā situācijas šobrīd valstī ir tāda kā zināmā mērā karadarbība. Ir jābūt “kara štābam”, virspavēlniekiem, ģenerālim, un tiešām labākajiem pie galda – ko un kā mēs darām, kā mēs aizstāvamies.

“Kad šis [pandēmijas] vilnis sāks mazināties, būs milzīga emigrācija un paliks vēl sliktāk. Bet tas, ko Valsts prezidents dara – izdomā kaut kādus jaunvārdus, kaut ko tamlīdzīgu, bet par tautu šobrīd absolūti netiek domāts.

Šeit vajadzēja sasaukt kopā un reāli novadīt šo krīzi – iziet caur šiem aisbergiem. Tas ir iespējams – ieklausīties, ko saka profesionāļi mediķi un profesionāļi ekonomikā. Sasēdiniet viņus pie viena galda, nevajag lēmumus ļaut pieņemt ne [Ilzei] Viņķelei, ne [Ilgai] Šuplinskai, nedz kādam valdības ministram. Ļaujiet lēmumus pieņemt profesionāļiem. Un arī operatīvi 24/7 režīmā vadīt šo krīzi – viņi skatīsies, kuras nozares un kā reāli ir jāpalīdz, kā ierobežot cilvēkus un izskaidrot. Nevajag Viņķelei vai Kariņam stāstīt – nēsājiet maskas! Cilvēki netic politiķiem tik ļoti, ka viņi par spīti nenēsā šīs maskas. Ja atnāk valdība valdības vadītājs un saka – nēsājiet maskas, viņi darīs apzināti pretēji. Tāpēc vajag, lai profesionāļi izstāsta, kāpēc tas ir svarīgi. Un ne tikai maskas – arī distancēšanās, roku mazgāšana”, uzskata Tavars.

Valsts prezidentam Egilam Levitam būtu pēdējais brīdis izlīst no paša vārdiem nosauktās “alas”, lai aptvertu, kā dzīvo lielākā daļa sabiedrības tieši šeit – Latvijā, nevis Luksemburgā vai Strasbūrā, atgādina Latvijas Zaļā partija (LZP) .

Atšķirībā no Latvijas Valsts prezidenta lielākajai daļai iedzīvotāju nākamgad algas pielikuma nebūs.

Tāpat kā nebūs iespējas sēdēt mājās un filozofēt, bet būs jādodas uz darbu un smagi jāstrādā, riskējot ar savu un tuvinieku veselību. Cilvēkiem būs jāskolo un jāpabaro savi bērni, jāmēģina sarūpēt kaut pieticīgas dāvanas Ziemassvētkos un jānodrošina eksistenciālās pamatvajadzības.

Prezidents, kurš visu pandēmijas laiku faktiski klusēja, bet retajās publiskās uzrunas reizēs slavēja valdību, piepeši sāk to kritizēt par novēlotu rīcību vasarā.

Tāpēc Latvijas Zaļā partija (LZP) atgādina, ka prezidentam ir visas tiesības un pienākums uzņemties līdera lomu brīžos, kad valdība to nespēj. To paredz Satversme.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LZP un TV24

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
āda
āda

varbūt tomēr labāk nebvajag- la taču apts savā sulā vārās ar to novadpētniecības likumu tantukiem un pagastu muzejiem TĀ visiem mierīgāk un jēga taču neka’da

Valentina
Valentina

Neiznīciniet ražošanu valstī, ļaujiet civēkiem strādāt un par darbu saņemt cilvēkam cienīgu atalgojumu, bet ne visu laiku tikai funktier,ejiet, kādus sodus vēl ieviest, kādus nodokļus uzlikt, kam vēl paaugstināt cenu utt…. Mēs neesam nekādi grauzēji, kas dzīvo alās. Mēs esam kulturāla tauta, mums nav svešas labās manieres- ja Jūs vēl to neesat pamanījis. Mums ir senas tradīcijas un ļaujiet mums dzīvot! Mūsu tēvu tēvi ir iemācijuši darba un citus labus tikumus. Atveriet acis un paskatieties uz tautu, bet neplivinieties tais mākoņos, kas mums tik sveši!

009
009

Jā, esam aplaimoti ar kārtējo NEKĀDU prezidenta izstrādājumu..

kalašnikovs
kalašnikovs

No alasviņš nelīdīas, bet klusi nosēdēslīdz termiņa beigām, lai tiktu pie visiem labumiem!

Rita
Rita

Tavara loma gan ir zelta saules apspīdēta, ha.
Bāc, nu tādu zaļo tokīt nav nekur citur ES.

Skolnieciņš no svētbirzs
Skolnieciņš no svētbirzs

Tuvojas valsts svētki. Šogad 18.novembrī mūsu valsts svinēs 102. jubileju. Šajā laikā mūsu tauta ir pārdzīvojusi ļoti dažādus notikumus gan pozitīvus, gan negatīvus. Neskatoties uz grūtībām, mūsu tauta ir spējusi izdzīvot un pārdzīvot jebkurus dzīves izaicinājumus. Kaut arī šis gads visai pasaulei ir grūts un smags, nenokārsim degunu. Saglabāsim staltu stāju. Ar cerību virzīsimies dzīvē tālāk. Neapstāsimies pie sasniegtā. Turpināsim čakli strādāt, lai vairotu savu, valsts un tautas labklājību. Mīlēsim savu Tēvzemi. Mīlēsim Latviju. Mīlēsim sevi un savu tautu – latvju tautu. Pasaulē jau tā ir daudz ļaunumu, tāpēc šajā svētku laikā domāsim gaišas domas, darīsim labus darbus. Vairosim prieku… lasīt vēl »

Skolnieciņš no svētbirzs
Skolnieciņš no svētbirzs

Nemanot tuvojas 18. novembris. 18.novembris ir visas latviešu tautas svētki, jo šajā datumā ir Latvijas dibināšanas gadadiena. Mūsu tautai bija jāmēro ļoti tāls ceļš līdz brīvībai. Ilgus gadsimtus mana tauta tika apspiesta un pazemota. Beidzot mēs esam brīvi. Tālab novērtēsim savas Tēvzemes un tautas brīvību. Leposimies ar savu latvietību un senču varenību. Lūgsim Latvju Dievus par mūsu valsti un tautu! Lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte sniedz mūsu valstij dabas krāšņumu un mieru, bet mūsu tautai auglību un mīlestību! Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons aizsargā mūsu valsts robežas no iebrucējiem un citiem ļaundariem! Lūgsim Laimu, lai Laima sargā mūsu mājas pavardu… lasīt vēl »

Skolnieciņš no svētbirzs
Skolnieciņš no svētbirzs

Valsts svētku priekšvakarā apdomāsim savu dzīvi. Padomāsim ko labu un ne tik labu aizvadītajā gadā esam veikuši Latvijas labā. Novērtēsim savas rīcības sekas. Šajā svinīgajā laikā piedosim mūsu valdībai – politiķiem, ierēdņiem un alkatīgajiem uzņēmējiem – viņu kļūdas, nepilnības un noziegumus pret tautu. Neviens no mums nav ideāls. Kļūdīties ir cilvēcīgi. Taču kamēr mēs esam dzīvi, tikmēr mēs esam spējīgi labot pieļautās kļūdas vai arī mazināt kļūdu negatīvās sekas. Iesaku mūsu valdībai ieklausīties manā tautā. Iesaku valdībai nožēlot savas kļūdas un apdomāt, kā vērst situāciju tautai par labu. Šajā laikā atcerēsimies par latvju tautas neaizsargātāko daļu – trūcīgajām un maznodrošinātajām… lasīt vēl »

Stienis
Stienis

Šo varēja pateikt (bet nepateica) jebkura politiskā spēka pārstāvis, un tā būtu (IR) taisnība. Diemžēl prezidents ir nekāds.

Ēriks
Ēriks

Nav.ko piebilst!!!!!!!

Tavars ir nožēlojams
Tavars ir nožēlojams

Vai tad viņš vēl nesaprot, ka Lemberga zaļzemnieku vieta ir vēstures mēslainē?

Raivo
Raivo

Kūciņa , aizver savus caurumus !