Tas nebija misēklis, bet apzināta rīcība – Vējonis par minstināšanos Trampa preses konferencē

prezidents Raimonds Vējonis

Valsts prezidents Raimonds Vējonis kategoriski noliedz, ka Baltijas valstu līderu un ASV prezidenta Donalda Trampa preses konferences laikā Vašingtonā nav sapratis, ko saka Tramps, kurš aicināja Latvijas prezidentu nākamā jautājuma uzdošanai izvēlēties reportieri.

Vējonis trešdien žurnālistiem skaidroja, ka ignorējis šo aicinājumu, jo nav vēlējies iesaistīties ASV notiekošajās diskusijās par to, kas ir vai nav īsti mediji.Atgādinām, ka Latvijas medijiem preses konferences laikā tika dota otrā iespēja uzdot jautājumu, un Tramps aicināja Vējoni izvēlēties reportieri, kurš pārstāv ”īstas, nevis viltus ziņas”.”Ja šeit nezinu kāpēc tas tiek uzskatīts par misēkli no manas puses, es gribu viennozīmīgi apgalvot to, ka tā bija mana rīcība konkrētajā situācijā, ņemot vērā to, ka katrai valstij bija iespēja tikai vienam [žurnālistu] jautājumam. Un es nekad neiesaistīšos notiekošajās diskusijās par to, kurš ir īsts medijs, un kurš nav īsts medijs. Un ja man šāda situācija atkārtotos šodien, es rīkotos tieši tāpat,” savu rīcību skaidroja Vējonis.

Vējonis uzskata, ka kopumā viņa vizīte ASV bijusi veiksmīga, un tās laikā sasniegti iecerētie rezultāti.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Piekrītu
Piekrītu

Vējoni var saprast. Ierauts iekšējās virtuves skandālā. Kurš to grib. Lai ko tu darītu, tevi pēc tam apvainos visos nāves grēkos. Tad labāk tiešām vienkārši pasmaidīt.

Aasa
Aasa

Stulba taisnošanās

Morics
Morics

Liecieties vienreiz mierā, nu vējiņš taču vienkārši apmulsa un neattapa, ko prātīgu teikt. Būtu atjokojis pretī un lieta darīta.

Beņja
Beņja

Noliedz vai nenoliedz,bet viss bija stulbi,kaut gan janki virsaitis vēl stulbāks un neprognazējams.TĀ KA VAR TEIKT VISS O,KEI!

Piekrītu
Piekrītu

Ir jau arī Ok. Vai tad ne? :)