“Tāpēc, ka mēs [krievi] uzvarēsim!” – naidā gailošām acīm Daugavpils iedzīvotāja skaidro, kāpēc liek ziedus padomjlaika piemiņvietā

Ne tikai Rīgā pie padomjlaika pieminekļa Pārdaugavā šodien, 9.maijā, viss gandrīz tāpat, kā pirms kara – plūda cilvēki ar sarkanām neļķēm, policistu apsargāti, bet arī Daugavpilī visas dienas garumā cilvēki lika ziedus pie PSRS laikā ierīkotās mūžīgās uguns. Daudzi vietējie bija agresīvi noskaņoti, vēsta TV3 Ziņas.

Ja citus gadus Daugavpilī 9. maijā ir svinīgi pasākumi, tad šoreiz viss krietni pieticīgāk. Cilvēki netraucēti pulcējās pie mūžīgās uguns, noliek ziedus, runājas savā starpā.

Dažiem pie mūžīgās uguns Dubrovina parkā sanākušajiem TV kameru klātbūtne rada satraukumu. Izskan pāris naidīgas piezīmes, citi klusē vai atsakās sniegt interviju. Kāpēc šajā dienā dodas nolikt ziedus, atbild vien retais. Oficiāli šodien Latvijā ir Ukrainas kara kritušo piemiņas diena, par to pilsētā liecina izkārtie karogi ar sēru lentēm, bet lielai daļai pilsētnieku 9. maijs, par spīti visam, ir svētki.

Uz jautājumu, kāpēc bija svarīgi ierasties šajā vietā, kāda sastaptā iedzīvotāja, kura nevēlējās atklāt savu vārdu, saka: “Godīgi? Jums pateikt taisnību? Tāpēc ka mēs uzvarēsim! Mēs uzvarējām, nevis kaut kāda Eiropas Savienība, Amerika vai kas cits. Jūs saprotat, ka Krievija… Velti “lienat pakaļā” Amerikai! Ko pēc tam? Naftas, gāzes nebūs, prasīsiet papīriņu?”

⚜️ Меня зовут Элксниньш Андрей Анатольевич. По деду Викторович. По национальности мы латгальцы-латыши-поляки. Прийти…

Posted by Andrejs Elksniņš – Андрей Элксниньш on Svētdiena, 2022. gada 8. maijs

Ziedus pirmdienas rītā te nolika arī Baltkrievijas konsulāta darbinieki un pilsētas mērs, “saskaņietis” Andrejs Elksniņš, kurš pēc tam devās uz Rīgu. Savu motivāciju, kādēļ nolikt ziedus tieši šodien, viņš pauda soctīklos: “Šodien atnākt un manas ģimenes vārdā nolikt ziedus – tas ir veltījums manas dzimtas vēsturei.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 Ziņas

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Arprāc, Latvijā!
Arprāc, Latvijā!

Saprotu to ļautiņu sāpi-nostalģija, sāpes par zaudēto hegemonija (valodu, varu, priekšrocības) un sāpes par līdzcilvēku apspiesto dzīvi Krievijā.

virgo
virgo

Tā sieviete neizskatās ka viņa būtu pie pilna prāta.

Kasiņš
Kasiņš

Un kāda problēma būtu tagad šo debilo slampu izmest aiz robežas? Pēdējais laiks tikt vaļā no šiem bezjēdzīgajiem dzīvniekiem!

Vāvere
Vāvere

Tāpēc ka viņai ir viņas pašas nīstā LR pilsones un Eiropas Savienības pase. Nevar izmest – tiesiska valsts.

jibiorio
jibiorio

Izskatās pēc trakas žurkas…

Apinis
Apinis

Viņai tēviņa trūkums organismā.

Vāciets
Vāciets

Urlas! Jūsu laiks iztek!

Skolnieciņš
Skolnieciņš

卍 𐋄 ⋙|||⋘ 〰 ✸ Lieliekrievu šovinisma pamatā ir pareizticīgo baznīcas kults un militārais kults. Nevajag izdabāt lielkrievu šovinistu velmēm un citām iegribām! Izdabāšana lielkrievu šovinistiem ir savas tautas vēstures rupja necienīšana. Krievijas Federācija kā tiešā Padomju Krievijas (PSRS) mantiniece nav atzinusi savu vainu 2. pasaules kara noziegumos. Mūsdienu Krievijas antidemokrātiskais režīms kultivē Pobedas kultu. Pobedas kults ir naidīgs latviešu tautai un Latvijas zemei. Nē, 9. maijam! Nē, Krievu totalitārisma uzvaras dienai! Būsim viedi un gudri. Mācīsimies Latvijas skarbo un sarežģīto vēsturi. Godāsim Sentēvu Dievus. Praktizēsim sentēvu pagānisko ticību. Būsim gādīgi saimnieki savās mājās. Dzīvosim ar ticību un cerību sirdī.… lasīt vēl »

Visas skolas valsts valodā !
Visas skolas valsts valodā !

Nekas cits to sabiedrības sašķeltību mainīt nevar.