Stukāns: Ar politiķu palīdzību izveidota sistēma, lai bankas varētu pelnīt milzu naudu

Juris Stukāns
Ģenerālprokurors Juris Stukāns

“Ar politiķu palīdzību Latvijā bija izveidota sistēma, lai banku sektors varētu pelnīt milzīgu naudu,” Rīga TV 24 raidījumā “Kārtības rullis” teica ģenerālprokurors Juris Stukāns.

“Nelegālās naudas apritē tie bija miljardi. Un iekšējai drošībai pēdējos gados netika pievērsta nepieciešamā uzmanība. Resursu kvalifikācija tieši izmeklēšanas un operatīvajā darbībā ir nepietiekoša,” pauda Stukāns.

Ģenerālprokurors raidījumā norādīja, ka ar politiķu palīdzību Latvijā bija izveidota sistēma, lai banku sektors varētu pelnīt milzīgu naudu, kas ienesa naudu arī Latvijas budžetā, un šī nauda Latvijā neesot uzturējusies pat pāris stundas, tā momentā caur Latvijas bankām tikusi novirzīta pa visu pasauli.

“Politiķi to visu labi saprata. Tas gan notika visā pasaulē, bet mums ir jāatbild par Latviju,” sacīja ģenerālprokurors.

Pēc Stukāna teiktā, šobrīd politiķi paveikuši lielu darbu saistībā ar Finanšu izlūkošanas dienestu, kurš pirms tam ilgu laiku neko neesot darījis. Un paveiktā rezultātā Latvija noturējusies kredītu reitingā.

“Beidzot šie jautājumi, kas saistīti ar izmeklēšanu, noziedzību, tiks regulāri lemti Ministru prezidenta vadībā. Prokuratūras prioritātes šobrīd ir atbalstītas – policijai ir izdalīti līdzekļi, parādām, ka spējam mainīties un lietderīgi izmantot šos līdzekļus,” aicināja Stukāns.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV24 raidījums “Kārtības rullis”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksis
ruksis

Kādu procentu uz termiņdepozītiem jau tie naudas kāsēji maksāt varēja.

mere
mere

Tā bija un to masīvi nostiprināja ZZS īpašā čempione… saeimas balsošanas mašīna tkai laikā pacēla rokas Pēdējo divu gadu pilnīgais haoss un destrukcija valdībā nostiprinot visatļautība tikai lej to eļļu…. par prieku bankām un politamatieriem