Šteinbuka: Liela daļa Covid-19 krīzē sniegtā valsts atbalsta nonāca pie dzīvotnespējīgiem uzņēmumiem

Inna Šteinbuka

Daļa no Covid-19 krīzē sniegtā valsts atbalsta nonāca pie dzīvotnespējīgiem uzņēmumiem, pirmdien intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētāja Inna Šteinbuka.

Kopumā Šteinbukas vērtējumā daudzi uzņēmumi bez valsts sniegtā atbalsta Covid-19 krīzē nebūtu spējuši izdzīvot.

“Pirmajā Covid-19 fāzē valsts atbalsts nebija liels, taču tas bija samērojams ar saslimstības līmeni un diezgan mērķtiecīgi tēmēts. Savukārt otrajā fāzē valsts atbalsts vietām bija pārāk liels un ne tik labi mērķēts. Liela daļa valsts atbalsta nonāca pie dzīvotnespējīgiem uzņēmumiem jeb “zombiju uzņēmumiem”, kuri turējās tikai uz šiem pabalstiem un bez tiem būtu bankrotējuši,” sacīja Šteinbuka.

Pēc formālajiem valsts atbalsta piešķiršanas kritērijiem šādus uzņēmumus atsijāt nebija iespējams. Tādēļ, sākot saņemt Eiropas Atveseļošanas mehānisma līdzekļus, būtu jāizstrādā vēl rūpīgāki kritēriji, kādi uzņēmumi un projekti varēs saņemt šos līdzekļus, teica Šteinbuka.

Tomēr kopumā valsts sniegto atbalstu Covid-19 krīzē skalā no viens līdz pieci Šteinbuka novērtēja ar “4-“.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 “900 sekundes”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
esunes
esunes

Bet tam tak nav nekāda nozīme! Ir svarīgi jebkā iedabūt naudu apsīkušajā naudas apritē. Tāpēc jo plašāk izdalīts, jo labāk. Tāpēc to sauc par helikopteru naudu.
Savukārt pilsoņu dalīšana pareizos un nepareizos ir nepateicīa un kaitīga. Neviena tante to nespētu sadalīt tā lai visiem būtu pa prātam.
Tāpēc: nauda ekonomikā ir vienīgais mērķis. Kā? ir mazsvarīgi. Galvenais lai nesaguļas resnu onkuļu kontos Luksemburgā

dižā ikdiena
dižā ikdiena

Bija vajadzīgi gandrīz divi gadi, lai to atklātu un saprastu. Kam tagad viegli daudzajos amatos un zināmā vecumā. Izdomāja lielo domu par pusmiljonu šuplinskas dižpētījuam naudas un konstatēja, ko uz soliņa sēdōša kaķu tante zināja jau kopš paša sākuma. Bet tagad zinātnsiki pamato kā tur bija ar to Anniņas eļļas izliešanu uz tramvaja sliedēm Muļķu laišanas čempionāta uzvarētāju pretendentu pieteikums te sanācis. Kā parasti.