Staķa ārštata padomnieces vīra firma no domes saņēmusi ap 20 000 eiro

Mārtiņš Staķis

Bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) ārštata padomnieces Renātes Lagzdiņas vīra uzņēmums no pašvaldības saņēmis nepilnus 20 000 eiro.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, pašvaldība 2022.gadā noslēdza līgumu ar SIA “fon Films” par video izstrādes pakalpojumiem projektam “Rīgas vasara”. Kopējā līguma summa ir 19 800 eiro, bet, rēķinot ar pievienotās vērtības nodokli, pašvaldībai tas izmaksāja 23 958 eiro.

Līgumu pašvaldības vārdā slēdza Zīmola un komunikācijas pārvalde.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, 60% SIA “fon Films” kapitāla daļu pieder Lagzdiņas vīram Mārim Lagzdiņam.

Līgums starp pašvaldību un Lagzdiņa uzņēmumu “fon Films” tika noslēgts 2022.gada 6.jūlijā. Lagzdiņa divas dienas vēlāk, 8.jūlijā, kļuva par Staķa ārštata padomnieci un pildīja šos pienākumus līdz 2023.gada 10.janvārim. Lagzdiņa kā ārštata padomniece atalgojumu par darbu nesaņēma.

Viņa atalgojumu saņēma par darbu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, kur darbojās tieši saistībā ar Rīgas vasaras kultūras programmas organizēšanu.

Pēc domes sniegtās informācijas, 2022.gadā Lagzdiņa bija Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta iepirkuma komisijas locekle un attiecīgi piedalījās iepirkuma komisijas darbā, kas lēma par Kultūras pasākumu organizēšanas pakalpojumiem Rīgas vasaras kultūras programmas īstenošanai 2022.gadā.

Viņa bija iepirkuma komisijas locekle sarunu procedūrai par kultūras pasākumu organizēšanas pakalpojumiem Rīgas vasaras kultūras programmas īstenošanai 2022.gadā un iepirkuma komisijas locekle departamenta iepirkumam “Kultūras pasākuma “Drosmes un prieka pasākums 20.augustā” organizēšanas pakalpojumi”.

Kā teica Lagzdiņa, viņa nav bijusi iesaistīta lēmuma pieņemšanā par līguma slēgšanu ar vīra uzņēmumu “fon Films”.

Lagzdiņa iesniegusi vairākas amatpersonas deklarācijas. Pirmā ir darba sākuma deklarācija 2020.gada 2.decembrī. Viņa norādījusi, ka darbojusies budžeta līdzekļu sadales komisijā Rīgas valstspilsētas pašvaldībā.

2020.gadā viņa no Rīgas pašvaldības saņēmusi 8253 eiro algu, 1500 eiro honorāru un citus ienākumus 4327 eiro apmērā. Saskaņā ar deklarācijā norādīto, viņa Rīgas domē 2020.gadā nopelnījusi vairāk nekā 14 000 eiro.

Kā skaidroja Lagzdiņa, viņa amatpersonas deklarāciju par darba sākumu pašvaldībā iesniegusi no decembra, kad kļuva par amatpersonu. Taču atlīdzību no pašvaldības viņa saņēmusi jau agrāk. Ņemot vērā, ka viņa tajā laikā nebija amatpersona, amatpersonas deklarācijā šis darba sākums nav norādīts. Līdz ar to, neesot tā, ka vairāk nekā 14 000 eiro saņemti par darbu viena mēneša laikā, bet gan ilgākā laika periodā.

Deklarācijā, par 2021.gadu Lagzdiņa norādījusi, ka viņa no pašvaldības saņēmusi algu 26 010 eiro. Tā esot saņemtā summa laika periodā no 2020.gada decembra līdz 2022.gada februāra beigām.

Savukārt par 2022.gadu viņa iesniegusi darba sākuma deklarāciju 2022.gada 8.aprīlī. Deklarācija par gūtajiem ienākumiem Rīgas pašvaldībā nav publiski pieejama Valsts ieņēmumu dienesta datu bāzē.

Kā atzina bijušais Rīgas mērs Staķis, viņam šo esot grūti komentēt. Viņš vienmēr esot paudis, ka darbiniekiem pašiem ir jāinformē par iespējamiem interešu konfliktiem. Ja viņam šī situācija būtu bijusi zināma, tad viņš ar padomnieci to būtu izrunājis.

Šobrīd viņam esot grūti spriest, vai tas, ka Lagzdiņa ir strādājusi pie “Rīgas vasaras” īstenošanas, jelkādā veidā būtu ietekmējis līguma noslēgšanu ar viņas vīra kompāniju. Turklāt viņa neesot piedalījusies lēmuma pieņemšanā par šo līgumu.

Savukārt kā ārštata padomniece viņa Staķim bijusi īsu laiku un konsultējusi mēru par tūrisma veicināšanu un Rīgas atpazīstamības vairošanu saistībā ar laikmetīgo mākslu.

Staķa vadītā Rīgas dome informatīvajām kampaņām un sabiedrības informēšanai divarpus gados tērējusi aptuveni 1,3 miljonus eiro. Šie līgumi slēgti ar Zīmola un komunikācijas pārvaldi.

Avots: apollo.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jeblonskis
Jeblonskis

Nu vel vajadzētu kādai austrumvalsts firmai aizskaitīt pāris simtus k€ par konsultāciju ekonomiskajā daiļdiršanā.
Koka ķemertiņus Rīgas grastiem sētā, un poloskalkas Daugavā, lai var iet paskalot veļu.

Puze
Puze

Pārāk sarežģīti tik plrostai lietai. Sievietēm ir tiesības izpausties!