Sprindžuka padomniece būs arī homofobisko tvītu autore Inga Priede

Māris Sprindžuks
VARAM ministrs Māris Sprindžuks (AS)

No “Apvienotā saraksta” ministriem vislielākais birojs ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam.

Sprindžukam būs četri padomnieki, bet biroju vadīs viņa iepriekšējā palīdze Ādažu novada domē, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) mājaslapā publicētā informācija.

Ministra padomnieks reģionālās attīstības un pašvaldību jautājumos būs Aivars Draudiņš, kurš savulaik ir bijis valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos.

Birojā strādās gan Sprindžuka partijas biedri no “Latvijas Reģionu apvienības”, gan, visticamāk, “Latvijas Zaļās partijas” deleģētā Tukuma novada vicemēre Inga Priede. Savulaik vēl būdama “Vienotības” pārstāve viņa izpelnījās nelāgu slavu ar saviem homofobiskajiem “tvītiem”, par ko viņu izslēdza no partijas.

Padomniece dabas aizsardzības un pašvaldību jautājumos būs Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede (AS), kas savulaik izraisīja skandālu sociālajos tīklos savas vaļsirdīgās izrunāšanās dēļ mikroblogošanas vietnē Twitter: 2014. gada decembrī Priede, komentējot politiķu attieksmi par partnerattiecību likumu un seksuālajām minoritātēm, ietvītoja: „Paldies Dievam! Vācieši savulaik gejus izšāva. Uzlabosies dzimstība”. Priede gan ātri vien ierakstu izdzēsa un atvainojās par savu karstgalvību, kas varētu būt kādu aizskārusi. (vairāk par to var izlasīt šeit: Geju nīdēja, no Vienotības patriektā Inga Priede iekļuvusi Zaļās partijas spicē – Puaro.lv )

Ministra padomnieks valsts pārvaldes pakalpojumu pārvaldības jautājumos būs radio “Radio Marija” dibinātājs un prezidents Mareks Gruškevics, kurš ir kandidējis uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amatu. Viņš ilgus gadus bija Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs, taču pirms 10 gadiem šo amatu zaudēja kā sodu disciplinārlietā. Toreizējais ministrs Roberts Ķīlis atlaišanu skaidroja ar pārkāpumiem aptuveni 12 miljonu eiro vērtā skolu datoru iepirkumā. Gruškevics atlaišanu pārsūdzēja tiesā, taču bez panākumiem. Administratīvā apgabaltiesa secināja, ka ar Gruškevica darbībām ir nodarīts būtisks kaitējums valsts interesēm, jo viņa rīcība raksturojama kā “bezatbildīga, pavirša, nolaidīga un pretēja apzinīgai amata pienākumu izpildīšanai, ņemot vērā projektā iesaistīto finanšu līdzekļu apjomu”.

Bet VARAM ministra ārštata padomnieks reģionālās politikas jautājumos būs SIA “EDO Consult” ekonomists, kādreizējais Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta pētnieks un direktors Andris Miglavs.

Sprindžuka biroja vadītāja būs Alise Kreile, kas iepriekš bija viņa palīdze Ādažu domē. Ministram būs arī palīdze – Ilze Āboliņa.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
gars
gars

normala damite , tapec lv ir truba ka vasti vada cilveki ar kropligu domasanu

Modž
Modž

Tie laiki, kad vairs nedrīkst teikt savas domas, jo kāds vienmēr jutīsies aizskarts…

Mika
Mika

Paskat, kam pievērš uzmanību. Homofobisks patiesībā būtu jāuztver kā kompliments.

nick
nick

pizdec

Saime
Saime

Kā jau pāķu pašvaldībā – kantorim ir jākļust par darbāiekārtošanas biroju labim cilvēkiem un plāns te jāparpilda. Vienmēr būs kāds ko uzmest uz sliedītēm un naudiņa nepamet šauro loku