Solvita Āboltiņa Krievijas TV slavē krievu žurnālistus, nopeļot latviski raidošo presi

Solvita ĀBoltiņa

Solvita Āboltiņa, partijas Vienotība līdzšinējā vadītāja un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja, trešdien Krievijas valsts televīzijas raidījuma Speciālkorespondents kārtējā sērijā ar nosaukumu Informācijas karš pret Krieviju, faktiski lejot ūdeni uz raidījuma veidotāju dzirnavām, kritiski izteicās gan par Baltijas valstu jauno propagandas filmu Ģenerālplāns, gan par Latvijas žurnālistiem.

Intervijā Krievijas televīzijai Rossija 1 Āboltiņa slavēja krievvalodīgos žurnālistus, nopeļot latviski raidošo presi, kas pie viņas nākot ar “jau sagatavotiem uzstādījumiem”. Šie izteikumi radījuši sašutumu pašmāju žurnālistu vidū.

„Man gribētos tomēr šajā filmā redzēt arī otru pusi. Ir parādīta tikai viena puse, un nez vai tas liks domāt, piemēram, jebkurai auditoriju. Krievvalodīgie žurnālisti uzdod jautājumu, lai uzzinātu intervējamā viedokli, bet Latvijas masu informācijas līdzekļi vienmēr ierodas jau ar gatavu nostāju,” raidījumā paziņoja Latvijas politiķe.

 

Video augstāk sākas ar Āboltiņas izteikumiem raidījuma 31. minūtes beigās , savukārt pilns raidījuma ieraksts skatāms ŠEIT.

Ar šo izteikumu, kas bija samontēts no vismaz divām daļām, Solvita Āboltiņa faktiski atbalstīja raidījuma autoru kritisko attieksmi pret Baltijas valstu kopējo „dokumentālo filmu” Ģenerālplāns, kas faktiski ir baltiešu propagandas filma un pretpasākums Krievijas propagandas vilnim.

Režisora Jura Pakalniņa filma Ģenerālplāns ir Latvijas filmu studijas Mistrus Media, Lietuvas filmu studijas Monoklis un Igaunijas filmu studijas Allfilm kopražojums.

Šī propagandas filma saskaņā ar tās veidotāju vērtējumu „parāda Kremļa izmantotos paņēmienus, nodemonstrē, kā darbojas Krievijas propagandas mašinērija, un atklāj, ka viens un tas pats darbības plāns tiek pārbaudīts un likts lietā vairākās Eiropas valstīs”.

Filma nelielam interesentu lokam tika rādīta 3. martā, bet nākamnedēļ, 5. aprīlī, šo filmu plāno rādīt Latvijas Televīzija. Filmas finansētāji pagaidām nav atklāti.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: TV, Pietiek.com

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar