Sociologs: Ir visi priekšnosacījumi, lai paraksti par Saeimas atlaišanu tiktu savākti

Saeima

Gada laikā varētu tikt savākti nepieciešamie paraksti 13.Saeimas atsaukšanas ierosināšanai, pieļāva pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Kā sacīja Kaktiņš, ja aplūko sabiedrības vērtējumu par Saeimas un valdības darbu, iedzīvotāju uzticības līmeni un apmierinātību ar to, kā strādā valdība un parlaments, tad

sabiedrības noskaņojumā ir visi priekšnosacījumi, lai paraksti tiktu savākti.

“Zināms, ka latvieši ir kūtri, bet tas, kas ir viņu sirdīs, parāda, ka ir visi priekšnosacījumi, lai paraksti savāktos,” pauda sociologs. Vienlaikus viņš piebilda, ka latviešiem ar noskaņojumu ne vienmēr ir pietiekami, lai dotos un kādā veidā aktīvāk paustu savu neapmierinātību.

Pilns Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma pētījums ir pieejams ŠEIT.

Kā zināms, CVK novembrī nolēma parakstu vākšanai reģistrēt gan biedrības “Varu Latvijas tautai”, gan Centra partijas Saeimas atsaukšanas ierosināšanas iniciatīvu.

Parakstu vākšanas termiņš noslēgsies 2020. gada 14. novembrī. Ja likumā noteiktajā termiņā tautas nobalsošanas ierosināšanai nepieciešamais parakstu skaits – 154 865 – tiks savākts, par šo jautājumu būs jānotiek tautas nobalsošanai.

Kopš piektdienas, kad sākās parakstu vākšana Saeimas atsaukšanas ierosināšanai, par šo iniciatīvu portālā “Latvija.lv” parakstījušies vairāk kā 25 600 cilvēku. To var izdarīt ŠEIT.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
par Pūķina atlaišanu
par Pūķina atlaišanu

Mūsu valdība ir ievēlēta demokratiski, to atlaist (ja gribēs) varēs nākošās vēlēšanās. Krievijas, toties, nav demokratiski ievēlēta.

Hihi
Hihi

Kā ta, kā ta. Partybomzis ar Grostiņu ne jau pirmo reizi sauc kopā sev ticošus ļaužus.

Murģis Kurpnieks
Murģis Kurpnieks

Trakas lietas valstī notiek – Lembergu atstumj no siles. Situācija tik nopietna, ka Lembergs aiz izmisuma meties kopā ar margināļiem un nu tik cīnīsies par Saeimas atlaišannu

derdz
derdz

i Tālāk, atlaidīsiet, atnāks jauna, ko tālāk, budžets ir viens, kā dalīsiet, kā lemsiet, utml., kā vadīsiet valsti un resursu, iespējams atsitīsities kā pret sienu, kā visas iepriekšējās, jo laikam ir kādi kas nosaka te visu, kam finanšu vara, kam spēka vara, kam naudas vara, utt … te, vai dūšas un apziņas pietiks jaunajai elitei un tautai pret lielāku spēku, jo varbūt pat kas uzdodas par sabiedroto var dzīt slazdā jeb labāk kas par ģimenes un tradīcijas vērtībām ar tām tautām

reģistrs
reģistrs

Kam tagad viegli. Pamuļķīši un vientisīši sāk nojaust kādus vanckarus silukši smalkajos amatos Cena ir gaužām dārga. Kas gan spēj savu muļk”ibu un aprobežotību skaļi izrādīt publiski reģistrējoties atsauceju listē… kam viegli. Bet tā klaunāde jau arī apnīk un tikai vairo bezcerību šuplinska, tas jau vārds, kas izsak visu… nasing spešal lupatu Bārbija… nu ar feminismu te var būt par maz, tā pat kā iznākt zilā uzvalciņā no skapja Atleik vienīgi pievienotes parakstītājiem par to bezadbildības iemiesojumu atsaukšanu

Stienis
Stienis

Skumjākais, ka tos parakstus vāc šie dīvainie veidojumi, bet lai nu būtu.