SM valsts sekretāri Stepanovu pazemina amatā nekvalitatīvas “Rail Baltica” projekta ieviešanas dēļ

Ilonda Stepanova

Ministru kabinets pilnvaroja satiksmes ministru pazemināt amatā Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāri Ilondu Stepanovu un pārcelt viņu Sakaru departamenta direktores amatā.

Šāds lēmums ticis pieņemts, ņemot vērā pret Stepanovu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanā konstatēto un komisijas atzinumu. Stepanova pārcelta amatā uz laiku līdz 2025.gada 10.februārim un departamenta direktora amatā tiks iecelta no 1.jūlija.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ieskatā viņa izdarījusi vairākus disciplinārpārkāpumus, kā arī nekvalitatīvi un nolaidīgi pildījusi ierēdņa pienākumus. Ierosinātā disciplinārlieta saistīta ar “Rail Baltica” projekta ieviešanas uzraudzību, teikts SM paziņojumā, bet sīkāk šos pārmetumus SM nepaskaidro.

Rīkojumu par disciplinārlietu ierosināšanu pret Stepanovu satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) izdeva 2024. gada 24. janvārī, pamatojoties uz 2024. gada 4. janvāra trauksmes cēlēja ziņojumā norādīto informāciju, raksta SM.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas pārstāvis, komisijas locekļi – Valsts kancelejas pārstāvis, Tieslietu ministrijas pārstāvis, Satiksmes ministrijas pārstāvis, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvis un Finanšu ministrijas pārstāvis.

Kā zināms, šogad janvārī satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) rosināja disciplinārlietu par iespējamajiem pārkāpumiem Stepanovas darbībā.

Ministrijas pārstāvji informēja, ka disciplinārlietas ietvaros tiks izmeklēta iespējama SM amatpersonas amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšana, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm.

Stepanova SM valsts sekretāres pienākumus pildīja no 2020.gada 11.februāra.

Savukārt no 2015.gada līdz 2019.gada martam viņa bija Valsts kontroles padomes locekle, bet pirms tam – no 1996.gada – strādāja Finanšu ministrijā (FM), kur ieņēma amatus nodaļu un departamentu vadībā. Tostarp no 2006.gada viņa strādāja par FM Budžeta departamenta direktori, liecina informācija arhīvā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
pēdējais vārds
pēdējais vārds

Maskava negrib “Rail Baltica”.

Uma
Uma

Smieklīgi nav vairs pat- un algu taču saglabāja tādu padommju nomenklatūrai at bilstošu? Tad jau viss štokijā un nav skartas sieviešu tiesības. Izpaudīsies sakaros, gadījuma

hohma
hohma

Atrada malējo, kas jau bija paredzams.

zirgs
zirgs

Jāsāk bija ar Rubesi nevis ar pēdējo pārmijnieku, kas nekādus būtiskus lēmumus nepieņēma.

Jefiņš
Jefiņš

Brišķens arī ap to laiku tur augšā maisījās.

acu aizmālēšana
acu aizmālēšana

Šaj izrādei neticu. Tādai grandiozajai afērai ir daudz vairāk vaininieku un daudz ilgākā laika posmā. Stepanova tiek izmantota kā upurjērs izlēmīgas sodošās rīcības imitācijai. Rail Baltica ir tālu skanoša tukša muca. Šī projekta īstenošanai naudas nav un nebūs. Par tā lietderību vispār jāklusē.

Uldis
Uldis

Lūk arī sergets. Tiešām gribas prom…