Šleseram par pārkāpumiem protesta akcijās jāmaksā soda nauda 1675 eiro

Ainārs Šlesers

Valsts policija (VP) par epidemioloģiskās drošības un cita veida pārkāpumiem septembrī un oktobrī notikušajās protesta akcijās partijas “Latvija pirmajā vietā” līderim Aināram Šleseram kopumā administratīvajos sodos piemērojusi 1675 eiro.

VP saistībā ar 18. septembrī Rīgā notikušajiem piketiem ir konstatējusi vairākus epidemioloģiskās drošības un sabiedriskās kārtības pārkāpumus. Toreiz partijas “Latvija pirmajā vietā” līdera Šlesera izsludinātajā pasākumā par brīvprātīgu vakcināciju Rīgā, 11. novembra krastmalā, bija sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku.

Personas pēc piketa Krastmalā devās gājienā uz Brīvības pieminekli, kur kopumā maksimālais cilvēku skaists bija līdz 500, bet drīz vien šīs personas pakāpeniski izklīda, iepriekš norādīja VP.

Neminot personas vārdu, saistībā ar šo protesta akciju vienai personai piemērots 175 un 500 eiro sods, apstiprināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saistībā ar minēto protesta akciju ir ierosināti vēl divi administratīvā pārkāpuma procesi, kur lēmumi patlaban nav pieņemti, norādīja policijā.

Savukārt 2. oktobrī Šlesera izsludinātajā protesta akcijā pret vakcināciju pie Brīvības pieminekļa pulcējās vairāk nekā 500 dažāda vecuma iedzīvotāju. Arī toreiz VP paziņoja, ka akcijā atkal tika apzināti pārkāpti epidemioloģiskās drošības noteikumi, kā arī prasības, kas ietvertas likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”.

Policijā apstiprināja, ka šajā gadījumā vienai personai piemērots 1000 eiro sods.

Šleseram likums paredz tiesības policijas lēmumus par sodiem pārsūdzēt tiesā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Fedja
Fedja

šlesers: 1670-skaidrs, bet kāpēc vēl 5 eiro.

iģoc
iģoc

Es dibināšu partiju “Ainārs pirmā vietā”.